× Sluit menu

Eifel


Overnachten in de Eifel
EifelBooking is een vakantiewebsite voor hotels, pensions, campings, vakantieparken en particuliere vakantiehuizen voor het gehele Eifelgebied. www.eifelbooking.nl
Duitsland
uitzicht over de EifelDe Bondsrepubliek Duitsland heeft 82 miljoen (2007) inwoners in 16 deelstaten. Duitsland is sinds 1949 een democratisch-parlementaire bondsstaat. Momenteel is Angela Merkel Bondskanselier. De bevolkingsdichtheid is 231 inwoners per km2 (Nederland: 394). Duitsland behoort naast de VS en Japan tot de drie grootste economieën in de wereld.  De Eifel ligt in de deelstaten: Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Noordrijn-Westfalen is economisch de belangrijkste deelstaat van Duitsland en telt de meeste inwoners (18 miljoen). Rijnland-Palts  is de deelstaat die grenst aan België, Luxemburg en Frankrijk en waar Rijn en Moezel zich een weg door banen. Het is het grootste wijnbouwland van Duitsland. Voor meer informatie over Duitsland en de verschillende bondsstaten, kunt u de site http://www.evd.nl/ bezoeken.

Bron: EVD en Wikipedia
Eifel


De Eifel is het oostelijke deel van het middelgebergte Eifel-Ardennen, ook wel de Duitse Ardennen genoemd. De Eifel ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. De Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts en staat bekend om haar mooie natuur en wijdse landschap. Het hoogste punt is de Hohe Acht met 747 meter. Het noordelijkste gedeelte van de Eifel noemt men het Ahrgebergte. Sinds 2004 is een deel van het noorden van de Eifel “Nationaal Park” geworden (http://www.naturpark-eifel.de ). EifelHome biedt voornamelijk woningen aan in de Noord-Eifel en in het nationale park.
Steden/Dorpen in en rondom de Eifel
.
Steden/Dorpen in en rondom de Eifel
MonschauMonschau (http://www.monschau.de/)  
Monschau is een kleine historische stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het laagste punt van de stad ligt 420 meter boven zeeniveau. De stad heeft 13.000 inwoners. Monschau ligt in de smalle en diepe vallei van de Roer, op vier kilometer van de Belgische grens. Monschau wordt jaarlijks bezocht door 1,6 miljoen toeristen. Gebouwd tussen de heuvels, heeft dit plaatsje met zijn vakwerkhuisjes en kleine winkelstraatjes een nostalgische aanblik. Men vindt er veel bezienswaardigheden. Ook de periode rondom kerst is zeer zeker de moeite van een bezoek waard . Er zijn dan gezellige kerstmarkten en er is dan een verhoogde kans op sneeuw.

Aken
(http://www.aachen.de/)
Reeds ontdekt en geprezen door Karel de Grote heeft deze keizerstad zijn charmes door de jaren heen behouden. De oude stad heeft een prachtige dom, stadhuis en musea. Ook zijn er schitterende winkelpromenades.  De kerstmarkt van Aken is zeer beroemd.
Koln (http://www.koeln.de/)
De prachtige dom, gigantische winkelstraten en vele bezienswaardigheden maken van Keulen een stad waarin u van alles kunt beleven. Romeinse opgravingen wisselen hypermoderne bebouwing af. Keulen, Köln of Cologne is zeer zeker een bezoek waard.
Trier (http://www.trier.de/)Sint-Salvator-basiliek Prüm
De meest bekende stad in de Eifel is Trier. Het 2000 jaar oude Trier is de oudste stad van Duitsland.  De vele musea, bezienswaardigheden, en fraaie monumentale binnenstad maken de stad een toeristische trekpleister.
Bad Münstereifel (http://www.bad-muenstereifel.de/)
Bad Münstereifel heeft een schitterend ommuurd Middeleeuws stadcentrum. Dit overromantische stadje trekt veel toeristen. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in of rond de hoofdstraat, met in het midden hiervan een riviertje dat door de bedding van oude kademuren stroomt.
Blankenheim (http://www.blankenheim-arh.de/)
Blankenheim is een prachtig middeleeuws plaatsje met kleine, steile straatjes en trappetjes, 16de eeuwse stadspoorten, romantische vakwerkhuizen en tuinen. In dit plaatsje ontspringt vanonder een piepklein huisje de rivier de Arh.
Ahrweiler (http://www.bad-neuenahr-ahrweiler.de/)
Ahrweiler is een prachtige middeleeuwse stad met oude stadsmuren en vier stadspoorten. Er zijn hier verschillende bijzondere bezienswaardigheden te vinden, waaronder de oude Narktplatz met het oudste hotel uit de regio, de St. Laurentiuskirche, waarvan de eerste steen gelegd werd in 1269, en de Weißer Turm, een gotisch torenhuis waarin nu het ‘Museum der Stadt Bad Neuenahr-Arhweiler’ gevestigd is. Verder wordt Ahrweiler omringd door vele wijnvelden. Ahrweiler is een belangrijk productiecentrum van rode wijn.
Stuwmeer van HellenthalHellenthal (http://www.hellenthal.de/)
Hellenthal is in de winter skigebied en in de zomer kunt u er fantastisch recreëren. Zo kunt u het prachtige stuwmeer Oleftalsperre bezoeken. Watersport is hier niet toegestaan, maar het meer wordt omringd door een 13 kilometer lang wandel- en fietspad. In de omgeving van Hellenthal zijn heuvels tot ruim 700 meter hoog. Er zijn daarom voldoende mogelijkheden voor de serieuze wandelaars en fietsers. Vlakbij het stuwmeer ligt het Wildfreigehege park. In dit 65 hectare grote wildpark leven inheemse dieren zoals damherten, reeën, gemzen, steenbokken en diverse (roof)vogels.
Tevens zijn de steden/plaatsen Mechernich (http://www.mechernich.de/), Heimbach (http://www.rureifel-tourismus.de/),  Prüm (http://www.pruem.de/), Bitburg (http://www.bitburg.de/), Koblenz (http://www.koblenz.de/) de moeite waard te bezoeken.
 
Activiteiten, bezienswaardigheden en sportmogelijkheden
De Eifel biedt tal van mogelijkheden voor de sportiviteit, het vermaak en ontspanning. Hieronder een opsomming van alle mogelijkheden en links voor meer informatie:
·          Wintersport (skiën en langlaufen) in Rohren of indoorbaan Hürth http://www.sommerbobbahn.de/ger/winter.php
·          Wintersport (skien en langlaufen) in Hellenthal http://www.hellenthal.de/
·          Hohes Venn is voor een voor Europa uniek en erg sfeervol hoogveen gebied, dat gemaakt lijkt om te wandelen http://www.naturpark-hohesvenn-eifel.de/
·          Golfen in Bad Münstereifel en Hillesheim http://www.golfreiswijzer.nl/nl/streek/587/duitsland/eifel/
·          Fietsen & mountainbiken http://www.mtb-eifel.de/
·          Wandelen http://www.eifelverein.de/home/  (vereniging voor wandelaars, 30.000 mensen lid)
·          Nordic-walking http://www.nowateam.net/ (Nordic-walkingvereniging) (Monschau)
·          Zeilen op de Rursee http://www.rursee.de
·          Vulkaaneifel met kratermeren http://www.vulkaneifel.de/
·          Rondvaart op de Rursee http://www.rursee-schifffahrt.de/
·          Nuerburgring waar ieder jaar Formule 1 komt, tevens amusementspark aanwezig http://www.nuerburgring.de/
·          Zomerbobbaan in Rohren (Monschau) http://www.sommerbobbahn.de/ Zomerbobbaan in Monschau-Rohren
·          Pretpark Phantasialand bij Bruhl http://www.phantasialand.com/
·          Motorrijden door de Eifel
·          Saunadorf Roetgen Therme, een complete beautyfarm http://www.roetgen-therme.de/therme/beauty/
·          Kölner Zoo, de mooiste dierentuin van Duitsland.http://www.zoo-koeln.de
·          Wildpark in Hellenthal http://www.wildgehege-hellenthal.de/
·          Kerstmarkt in Monschau http://www.monschau.de/touristik/ver_weihnachtsmarkt_int.php?detail=nl
 
Culturele bezienswaardigheden

De Eifel biedt tevens veel culturele bezienswaardigheden. Hieronder een opsomming van alle mogelijkheden en links voor meer informatie:

·          Bierbrouwerij in Monschau http://www.brauerei-museum.de/hol/museum_a.php
·          Loodmijnen in Hellenthal
·          Historische Senfmühlein Monschau http://www.senfmuehle.de/
·          Glasblazerij in Monschau http://www.mk-glas-design.de/
·          Model-treinmuseum Euro Technica in Hellenthal-Losheim
·          Eifelmuseum in Blankenheim http://www.eifelmuseum-blankenheim.de/start.htm
·          Vulkaanmuseum in Daun http://www.vulkaneifel.de/eifel-vulkanmuseum/
·          Rheinisches Freilichtmuseum in Kommern-Mechernich http://www.kommern.lvr.de/
·          Burcht Eltz in Münstermaifeld
·          Vogelsang vlakbij Einruhr http://www.vogelsang-ip.de/
·          Römervilla in Ahrweiler http://www.bad-neuenahr-ahrweiler.de/bildung_freizeit/museen/museum_roemervilla/
 
Overige websites activiteiten:
 
EifelBooking is een vakantiewebsite voor hotels, pensions, campings, vakantieparken en particuliere vakantiehuizen voor het gehele Eifelgebied.
www.eifelbooking.nl

http://www.eifelverein.de/, http://www.monschau-marathon.de/, http://www.rursee-marathon.de/, http://www.eifel-radtouren.de/, http://www.modellandtouristi.de/, http://www.fietsersbond.nl/, http://www.pcelsenborn.de/, http://www.eifel-incoming.de/ en http://www.eifel-balooning.de/, http://www.clubactif.nl/, http://www.rur-rex.org/, http://www.kubis.de/, http://www.kunst-und-kultur.de/,
Links en nieuws over de Eifel:
www.eifel-links.com

http://eifel.startpagina.nl/
 

Zeilboten op de Rursee

 Meer informatie over: Voordelen wonen in de eifel / Aankoop van o.g. en bouwgrond / Fiscale aspecten / Sociale en zorgverzekeringen