× Sluit menu
Home > Hypotheek / Juridisch advies > Hypotheek / Juridisch advies

Hypotheek / Juridisch advies


Duitsland Hypotheken
 
Hypotheek op een object in Duitsland nodig? Uw zoektocht naar onroerend goed in de Eifel eindigt met een passende financiering. EifelHome adviseert u graag over Nederlandse dan wel Duitse hypotheken. Een taxatie van het beoogde object kan EifelHome voor u verzorgen. De kosten taxatie zijn vanaf 800 euro. EifelHome werkt samen met een hypotheekspecialist voor Duitse hypotheken. Neem contact op met ons voor meer informatie (info @ eifelhome. nl ).

Hieronder de belangrijkste punten met betrekking tot de financiering van onroerend goed in de Eifel, Moezel of Hunsruck:

Belangrijke vragen zijn verder:

Wat moet de bank in een hypotheekofferte vermelden?

Voor het afsluiten van een hypotheek zijn de volgende zaken vereist:

En indien u ondernemer bent:

 


 

 

 

 Juridische bijstand in Duitsland

juridische check van de concept koopovereenkomst

Bij de aankoop van uw onroerend goed in Duitsland is het verstandig om u juridisch te laten begeleiden. Er bestaan immers belangrijke juridische verschillen met Nederland. Anders dan in Nederland is bijvoorbeeld een tussen partijen gesloten voorlopige koopovereenkomst niet bindend. Het verleent u in Duitsland in beginsel dan ook geen enkele aanspraak.

Voor het afsluiten van een rechtsgeldige koopovereenkomst dient u een notaris in te schakelen. Is de koopvereenkomst eenmaal per notariële akte gesloten dan kunt u in beginsel niet meer terug. Het is dan ook raadzaam om voorafgaande aan de ondertekening van de koopovereenkomst een concept van de koopovereenkomst op te vragen. U kunt dan controleren of in de koopovereenkomst de juiste prijs, ligging, etc. zijn opgenomen. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u uw notaris raadplegen.

Ook is het mogelijk om het concept van de koopovereenkomst ter controle aan de Nederlandse advocaat, mr. Wouter Timmermans voor te leggen. Hij werkt nauw samen met een gerenommeerd Duitse advocaten- en notarissenkantoor en kan u zodoende een Duitsrechtelijk advies in uw eigen taal verstrekken. Ook voor overige Nederlands- en Duitsrechtelijke vragen kunt u uiteraard bij hem terecht.

info@woutertimmermans.com
www.woutertimmermans.com

Huizenprijzen