Uw zoekresultaten

Exklusiv Wohnen – Traumimmobilie in freier Natur: Einfamilienhaus mit Komfort-Nebengebäuden (Scheune, Gartenhaus, Schuppen, Luxus-Hühnerstall, Garagen und Grillkota) auf einem ca. 3,2 ha großem Grundstück in sehr ruhiger Lage – Außenbereich; Nähe Prüm

€ 1.825.000
54595 
Voeg toe aan favorieten
348
Objectnummer: EH6716
Prijs: € 1.825.000
Perceelgrootte: 32.311 m2

NEDERLANDS:
Exclusief wonen – droomwoning in de natuur: Eengezinswoning met bijgebouwen (schuur, tuinhuis, schuurtje, luxe kippenhok, garages en barbecue) op een perceel van ca. 3,2 hectare op zeer rustige locatie in de buurt van Prüm te koop.

Perceel:

Deze luxe droomwoning is gelegen op het platteland op een zeer mooie en rustige locatie aan de rand van het dorp met uitzicht op het platteland.

Het ruime perceel heeft een totale oppervlakte van ca. 32.311 m2 en ontsluit een luxe woning met veel privacy.

Het gehele gebied is visueel zeer aantrekkelijk met bomen, struiken en planten. Veel elementen in de buitenruimte, zoals trappen en grote bloembakken, zijn uitgevoerd in Corten-staal. Alle paden, ook die naar de bijgebouwen, zijn grindpaden en zijn omzoomd met natuursteen.

Een groot deel van het gebied bestaat uit weilanden en bloemenweiden – een stukje inheemse natuur en een ideale habitat voor insecten.

Er is ook een serre en een grote tuin op het terrein.

Als u zelfvoorzienend wilt leven, vindt u hier de beste voorwaarden voor een gezonde, natuurvriendelijke manier van leven.

Voor de bewatering van bomen en planten is een watertank van 16 m3 aanwezig, die het regenwater opvangt. Hiervoor hoeft alleen een pomp te worden aangesloten.

Bouwjaar:

Het is een Kfw 55 rendementshuis uit het bouwjaar 2012.

Het nieuw gecreëerde woongebouw is een solide constructie met 48 cm brede Ytong-bakstenen. Met deze stenen kan voor het buitenmuurdeel een U-waarde van 0,15 W/m2K worden behaald.

Het huis is aan een bestaande schuur met metselwerk van steengroeven aangebouwd.

Het ontwerp van de nieuwbouwwoning is bewust modern gehouden om een mooi contrast te creëren met het gerenoveerde zichtbare metselwerk (nieuwe voegen) van het bestaande gebouw.

Het geheel kenmerkt zich door een overtuigende indeling van het wooncomplex en de bijgebouwen.

Kozijnen:

Er is gebruik gemaakt van kunststof raamelementen met driedubbele warmte-isolerende beglazing. Alle elementen in de woning zijn tevens voorzien van buitenjaloezieën, wat het gebouw een elegantere uitstraling geeft.

Woonruimte:

Het woonoppervlak van ca. 258,36 m2 biedt voldoende ruimte voor een hoog wooncomfort.

Daarnaast is er een gebruiksoppervlakte van ca. 216,36 m2 in de twee garages en de hobbyruimtes op de begane grond en eerste verdieping van de bestaande schuur.

Huis techniek:

De energie uit aardwarmte wordt gebruikt om het pand te verwarmen. Het systeem past zich naar behoefte exact aan de gewenste warmtevraag aan. Dit biedt niet alleen maximale flexibiliteit, maar maakt ook maximale efficiëntie mogelijk en ontlast het milieu in vergelijking met conventionele fossiele gas- en olieverwarmingssystemen.

De warmte wordt overgedragen door middel van vloerverwarming en zorgt voor een hoog wooncomfort.

Het warme water wordt ook bereid via het verwarmingssysteem.

De buitenjaloezie-, licht- en verwarmingsregeling wordt geregeld via een bestaand huisbeheersysteem. Het buitenterrein wordt ook gecontroleerd door privé videobewaking.
De complete techniek bevindt zich in de grote technische ruimte (14,06 m2).

Het pand heeft drie fotovoltaïsche systemen met een totaal van 34 kW. De zelf opgewekte elektriciteit dekt 30% van de eigen verbruiksbehoefte. De rest wordt terug geleverd aan het openbare elektriciteitsnet en wordt vergoed door de elektriciteitsleverancier.

Kamerindeling:

Begane grond:

De uitnodigende hal met gastentoilet op de begane grond van de woning leidt naar de zeer grote en open woonkamer met woon-/eetkamer (36,95 m2), een open keuken (22,11 m2) en een cirkelvormige lees-/loungeruimte met parket vloer in het midden van de begane grond. Een in een halve gebogen houten trap leidt naar de bovenverdieping rond de woonkamer. De begane grond wordt afgewerkt met een bijkeuken, een cv ruimte en de technische ruimte.

Bovenste verdieping:

De indeling op de bovenverdieping omvat het centrale, ronde trappenhuis en ganggedeelte, de hoofdslaapkamer met aangrenzende kleedkamer, twee kinderkamers en een comfortabele en lichte badkamer met douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet. Een hoogtepunt op deze verdieping is de ingerichte sportruimte.

Alle binnendeuren zijn in een halve cirkel in de gang opgesteld. De badkamer is toegankelijk vanuit zowel de kleedkamer als de hal.

In de slaapkamer is er de mogelijkheid om op de zolder van de schuur een doorbraak te creëren om zo een inpandige wellnessruimte in te richten voor een aangename pauze. Omdat de technische ruimte zich onder deze ruimte bevindt, is het leggen van de benodigde leidingen eenvoudig uit te voeren.

Een andere halfronde trap leidt naar de verbouwde zolder.

Bovenste verdieping:

Naast de hal is er een logeerkamer met een eigen doucheruimte met toilet en een groot kantoor (21,98 m2).

Gebruiksruimten en bijgebouwen:

Bestaande schuurgebouw:

Dit deel van het gebouw is opgetrokken in breuksteenmetselwerk en heeft met de nieuwbouwmaatregelen een nieuw dak gekregen. De houten balken op de zolder van de schuur zijn nog zichtbaar.

Er is een ruime hobbyruimte op de begane grond en op de bovenste verdieping en maken de exclusieve ruimte compleet.

De begane grond heeft een oppervlakte van 75,04 m2 en de bovenverdieping heeft een oppervlakte van 85,73 m2. Deze kamers zijn beschikbaar voor een breed scala aan toepassingen.

Garages:

Aan de achterzijde van de schuur bevindt zich een dubbele garage (34,40 m2) voor de auto’s en een enkele garage (27,86 m2) die dienst doet als opslagruimte voor tuingereedschap. Beide garagedeuren zijn voorzien van elektrische aandrijvingen.

Tuinhuis:

Op het terrein staat een luxe tuinhuis (32,80 m2). Dit deel van het gebouw is geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Een zij-deel is gesloten en drie zijden zijn van glas met een prachtig uitzicht op de natuur.

Hier bevindt zich tevens een stenen pizzaoven.

Er zijn al plannen om in dit gebouw een zwembad te bouwen. De leidingen en aansluitingen hiervoor zijn al gelegd.

Schuurtje:

Iets verder van de woning bevindt zich een open, agrarische schuur in een verzinkte staalconstructie met een oppervlakte van 97,54 m2.

Deze schuur is te vergroten tot een oppervlakte van ca. 235 m2.

Kippenhok:

Zo’n landleven is pas perfect bij een nobel kippenhok met een ren in eigen tuin.

Het dak van de wintervaste stal (ca. 10,24 m2) is geïsoleerd en een deel van het kippenhok is beplant met bomen en struiken en een deel is open weide. Hier kunt u onder ideale omstandigheden kippen houden en uitkijken naar gezonde eieren van blije kippen.

Kota-grill:

Voor gezellige barbecuedagen is er een achthoekige houten hut met een stevige vloer beschikbaar, die harmonieus opgaat in de tuin.

Het interieur van de ca. 9 m2 grote barbecueplaats is zeer mooi ingericht en straalt gezelligheid uit.

Ligging:

Deze unieke woning is gelegen aan de rand van een kleine lokale gemeente met ca. 100 inwoners in de westelijke Eifel in het Duits-Belgische natuurpark, vlakbij de Belgische en Luxemburgse grens en behoort tot de gemeente Prüm.

De bosrijke omgeving is ideaal om te ontspannen in de natuur. Er is een goed ontwikkeld netwerk van wandel- en fietspaden en ook wintersporters komen hier aan hun trekken.

In een dorp op 2,5 km afstand is er een sportveld, een kleuterschool, een basisschool, een bakker, artsen, kappers en banken.

De afstand tot het bosstadje Prüm is ca. 9 km. In Prüm bevinden zich niet alleen winkels, artsen, middelbare scholen en een groot ziekenhuis, maar ook een zeer uitgebreid aanbod aan culturele en/of toeristische evenementen.

De plaats heeft goede vervoersverbindingen (B 410 en A 60) naar Prüm, Bitburg, Trier en naar Luxemburg, België en Nederland.

Exklusiv Wohnen – Traumimmobilie in freier Natur: Einfamilienhaus mit Komfort-Nebengebäuden (Scheune, Gartenhaus, Schuppen, Luxus-Hühnerstall, Garagen und Grillkota) auf einem ca. 3,2 ha großem Grundstück in sehr ruhiger Lage – Außenbereich; Nähe Prüm
Grundstück:

Diese Traum-Luxus-Immobilie liegt auf dem Land in sehr schöner und ruhiger Außenbereichslage mit Blick ins Grüne.

Das großzügige, arrondierte Areal hat eine Fläche von insgesamt ca. 32.311 m2 und erschließt ein luxuriöses Anwesen mit viel Privatsphäre.

Die gesamte Anlage ist optisch sehr ansprechend mit Bäumen, Sträuchern und Pflanzen angelegt. Viele Elemente im Außenbereich sind aus Corten-Stahl sowie aus Naturstein gestaltet. Sämtliche Wege, auch zu den Nebengebäuden, sind Kieswege, die mit Natursteinen umrandet sind.

Ein Großteil der Fläche besteht aus Wiesen und Wildblumen-Wiesen – ein Stück heimische Natur und idealer Lebensraum für Insekten.
Auf dem Grundstück befinden sich zudem ein geräumiges Gewächshaus und ein groß angelegter Nutzgarten. Wer autark leben möchte, findet hier beste Voraussetzungen für eine gesunde, naturverbundene Lebensweise.

Zur Bewässerung der Bäume und Pflanzen steht eine 16 m³ große Regenwasser-Zisterne zur Verfügung.

Baujahr:

Das im Jahr 2012 neu geschaffene Wohnhaus wurde in monolithischer Massivbauweise errichtet.
Durch die hochwertig gewählten Baumaterialien und die effiziente Nutzung erneuerbarer Energien erfüllt das Gebäude die neuesten Anforderungen eines KFW-55-EE Hauses, sowie die Kriterien des seit Nov. 2020 geltenden Gebäudeenergiegesetzes.

Das Wohnhaus wurde an ein bestehendes Scheunengebäude aus Bruchstein-Mauerwerk angebaut.
Die Gestaltung des Neubaus wurde bewusst modern gehalten, um einen spannenden Kontrast zum sanierten Sichtmauerwerk (neue Verfugung) des Bestandsgebäudes zu schaffen.

Das ganze Objekt zeichnet sich durch eine überzeugende Aufteilung des Wohnkomplexes und der Nebengebäude aus.

Das neue Zuhause erfüllt Wohnträume auf höchstem Niveau.

Fenster:

Zur Ausführung kamen Kunststoff-Fensterelemente mit 3-fach Wärmeschutz-Isolierverglasung.
Ausgestattet mit zusätzlichen Raffstore-Anlagen, verleihen sie dem Gebäude eine elegantere Optik.

Wohnfläche:

Die Wohnfläche von ca. 258,36 m² bietet ausreichend Platz für einen gehobenen Wohnkomfort.

Hinzu kommt in den beiden Garagen und den Hobbyräumen im EG und OG der Bestands-Scheune eine Nutzfläche von ca. 216,36 m².

Haustechnik:

Zur Beheizung der Räumlichkeiten wird Erdwärmeenergie (Geothermie) genutzt. Die Anlage passt sich bedarfsgerecht und exakt an den geforderten Wärmebedarf an. Dies bietet nicht nur höchste Flexibilität, sondern ermöglicht auch höchste Effizienz und entlastet gegenüber herkömmlichen, fossilen Gas- und Ölheizungen die Umwelt.

Die Wärmeübertragung erfolgt mittels Fußbodenheizung und sorgt für hohen Wohnkomfort.
Die Warmwasseraufbereitung erfolgt ebenso über das Heizungssystem.

Durch das vorhandene Home-Management-System wird das Gebäude zu einem smarten Zuhause. Strom-, Licht-, Multimedia-, Raffstore- und die Heizungssteuerung sind über das Smart-Home-System geregelt und individuell anpassbar. Weiterhin wird der Außenbereich durch eine private Videoüberwachung kontrolliert.
Die komplette Technik befindet sich im großen Technikraum (14,06 m2).

Das Objekt verfügt über drei Photovoltaik-Anlagen mit insgesamt 34 kWp. Mit dem selbst erzeugten Strom werden zurzeit 30 % des Eigenbedarfs gedeckt (aufrüstbar auf bis zu 70 % Eigenverbrauchsdeckung). Dadurch werden die Betriebskosten gesenkt. Der Rest wird in das öffentliche Stromnetz eingespeist und vom Stromanbieter vergütet.

Object: EH 6716

Raumaufteilung:

Erdgeschoss:

Über die einladende Diele mit Gäste-WC im Erdgeschoss des Hauses gelangt man in den überaus groß geschnittenen und offen gestalteten Wohnbereich mit Wohn-/Esszimmer (36,95 m2), einer offenen Küche (22,11 m2) und einem kreisförmigen Lese-/Loungebereich mit Parkettboden im Mittelpunkt des Erdgeschosses. Um die Lounge führt eine im Halbkreis geschwungene Holztreppe ins Obergeschoss. Komplettiert wird das Erdgeschoss mit einem HWR, einem Spind und dem Technikraum.

Obergeschoss:

Die Einteilung im Obergeschoss umfasst den zentralen, kreisförmigen Treppenhaus- und Flurbereich, das Elternschlafzimmer mit angrenzendem Ankleidezimmer, zwei Kinderzimmer und einem komfortablen und lichtdurchfluteten Badezimmer mit Dusche, Badewanne, Doppelwaschbecken und WC. Ein Highlight auf dieser Etage ist der eingerichteter Sportraum.
Sämtliche Innentüren sind im Flur im Halbkreis angeordnet. Das Badezimmer ist sowohl vom Ankleidezimmer aus als auch vom Flur aus zugänglich.

Im Schlafzimmer besteht die Möglichkeit, einen Durchbruch in das Dachgeschoss der Scheune herzustellen, um hier einen hauseigenen Wellnessbereich für eine wohltuende Auszeit einzurichten. Da sich der Technikraum unter diesem Bereich befindet, ist die Verlegung der notwendigen Leitungen leicht zu realisieren.

Eine weitere halbkreisförmige Treppe führt ins ausgebaute Dachgeschoss.

Dachgeschoss:

Hier befinden sich neben dem Flur ein Gästezimmer mit einem eigenen Duschbad mit WC und ein großes Büro (21,98 m2).


Nutzflächen und Nebengebäude:

Bestands-Scheunengebäude:


Dieser Gebäudeteil wurde im Jahr 1895 in Bruchsteinmauerwerk errichtet und im Rahmen der Neubaumaßnahmen 2012 aufwändig saniert. Die Bindergespärre der Tragkonstruktion des historischen Dachstuhles konnten im Rahmen der Sanierung erhalten werden und wurden sichtbar belassen.

Ein großzügiger Hobbyraum im Erd- und im einer im Dachgeschoss komplettieren das exklusive Raumangebot.
Das Erdgeschoss hat eine Fläche von 75,04 m² und das Obergeschoss eine Fläche von 85,73 m². Diese Räumlichkeiten stehen zur unterschiedlichsten Nutzung bereit.

Garagen:

Auf der Rückseite der Scheune befinden sich eine Doppelgarage (34,40 m²) zur Unterbringung der Autos und eine Einzelgarage (27,86 m²), die als Abstellfläche für Gartengeräte dient. Beide Garagentore sind mit E-Antrieben ausgestattet.

Gartenhaus:

Auf dem Grundstück steht ein luxuriöses Gartenhaus (32,80 m²). Das Gebäude ist gedämmt und mit einer Fußbodenheizung ausgestattet. Ein Seitenteil ist geschlossen und drei Seiten sind verglast mit herrlichem Blick in die Natur. Hierin befindet sich ein aus Stein gebauter Pizza-Ofen.

Durch die vorrausschauende und moderne Bauweise ist das Gebäude vielseitig nutz- und erweiterbar. Der Bau einer Schwimmanlage ist aufgrund des vorhandenen Platzangebotes für Pool und Technik sowie der bereits verlegten Leerrohre einfach realisierbar.

Schuppen:

Etwas abseits des Wohnhauses steht ein offener, landwirtschaftlicher Schuppen in verzinkter Stahlkonstruktion mit einer Fläche von 97,54 m².
Dieser Schuppen kann auf eine Fläche von ca. 235 m² vergrößert werden.

Hühnerstall:

Ein hochwertiges und artgerechtes Hühnerhaus mit Auslauf im eigenen Garten machen so ein Landleben erst perfekt.
Der winterfeste Stall (ca. 10,24 m²) steht inmitten eines „Tiny Forest“ Hühnergehege, diese ist liebevoll um einen Miniaturwald herum angelegt und bietet den Hühnern zu jeder Jahreszeit Schutz und Comfort. Hier kann man unter idealen Bedingungen Hühner halten und sich auf gesunde Eier von glücklichen Hühnern freuen.

Grillkota:

Optisch und harmonisch in die Landschaft eingefügt steht eine 8-kant-Holzhütte für schöne Grilltage und gemütliche Stunden zur Verfügung.
Das Innere der ca. 9 m² großen Grillkota ist sehr schön eingerichtet und strahlt Gemütlichkeit aus.
Dieses einmalige Objekt befindet sich im Außengebiet einer kleinen Ortsgemeinde mit ca. 100 Einwohnern in der westlichen Eifel im Deutsch-Belgischen Naturpark, nah an der belgischen und luxemburgischen Grenze und gehört der Verbandsgemeinde Prüm an. Die waldreiche Gegend ist ideal zum Entspannen in der Natur. Ein gut ausgebautes Wander- und Radwegenetz ist vorhanden und auch Wintersportler kommen auf ihre Kosten. In einem 2,5 km entfernten Ort befinden sich ein Sportplatz, ein Kindergarten, eine Grundschule, eine Bäckerei, Ärzte, Friseure, Restaurants, und Banken. Die Entfernung zur Waldstadt Prüm beträgt ca. 9 km. In Prüm sind nicht nur Geschäfte, Ärzte, weiterführende Schulen sowie ein großes Krankenhaus vorhanden, sondern auch ein sehr umfangreiches Angebot an kulturellen und/oder touristischen Veranstaltungen. Der Ort verfügt über eine gute Verkehrsanbindung (B 410 und A 60) nach Prüm, Bitburg, Trier sowie nach Luxemburg, Belgien und Holland.
Allgemeines:

Alle genannten Informationen zum Objekt beruhen auf den Angaben des Eigentümers.
Weiterhin bitten wir Sie unsere beigefügten allgemeinen Geschäftsbedingungen zu beachten.

Die Zinsen für Hausbau-/ Hauskauf-Finanzierungen sind zurzeit sehr günstig.

Nutzen Sie diese günstige Situation!
Bei Kaufabschluss ist eine Vermittlungsgebühr von 3,57 % des notariell verbrieften Kaufpreises inkl. der gesetzlichen Mehrwertsteuer an uns fällig.
Makelaarscourtage: 3,570% des Kaufpreises
Postcode: 54595
Land: Germany
Open In Google Maps
Objectnummer: EH6716
Prijs: € 1.825.000
Perceelgrootte: 32.311 m2

Neem contact met ons op

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Vergelijkbare Advertenties

Renovierungsbedürftiges Reihenhaus mit Rhein...

€ 86.000
Te renoveren rijtjeshuis met uitzicht op de Rijn te koop in Niederheimbach
Te renoveren rijtjeshuis met uitzicht op de Rijn te koop in Niederheimbach
51 140 m2 80 m2full info

Großzügiges und gepflegtes Einfamilienwohnha...

€ 179.000
Ruime en verzorgde eengezinswoning met bijgebouwen (voormalig restaurant) te koop in rustige woonwijk
Ruime en verzorgde eengezinswoning met bijgebouwen (voormalig restaurant) te koop in rustige woonwijk
62 225 m2 240 m2full info

Wohnen auf einer Ebene mit Garten, Carport u...

€ 169.000
Gelijkvloers wonen met tuin, carport en garage aan de rand van Bolsdorf
Gelijkvloers wonen met tuin, carport en garage aan de rand van Bolsdorf
11 79 m2 383 m2full info

Vergelijk Advertenties