Uw zoekresultaten

Historische Fabrikantenvilla mit 4 Wohneinheiten, 4 Garagen und Nebengebäuden auf ca. 5.129 m2 Grundstücksfläche, mitten in Gerolstein

€ 795.000
54568 
Voeg toe aan favorieten
462
Objectnummer: EH6543
Prijs: € 795.000
Woonoppervlak: 310 m2
Perceelgrootte: 5.129 m2
Kamers: 15
Slaapkamers: 9
Badkamers: 4

NEDERLANDS:
Historische fabrieksvilla met 4 wooneenheden, 4 garages en bijgebouwen te koop op ca. 5.129 m2 grond, midden in Gerolstein

Objectbeschrijving:

Dit bijzondere pand is een monumentale villa van de fabriekseigenaar uit 1898. Een gepleisterd gebouw met een hoektoren in een open raamwerk dat de charme van zijn tijd weerspiegelt.

Het ruime perceel grond met beek heeft een afmeting van circa 5.129 m2 en is opgedeeld in circa 2.035 m2 bebouwing en open ruimte en circa 3.094 m2 recreatiegebieden en is in het bestemmingsplan als gemengd gebied weergegeven.

Het ligt op een aantrekkelijke locatie midden in Gerolstein. De buitenruimte is aangelegd naast de verharde terreinen met gazons en fruitbomen en de villa is te bereiken via een eigen geasfalteerde oprit.

De historische villa herbergt 4 leegstaande wooneenheden en het interieur is in een staat die toe is aan renovatie.

In 2008/2009 zijn verschillende renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Onder andere nieuwe kunststof raamelementen en een nieuwe gaskachel en de gehele elektrische installatie is vernieuwd. Het huis heeft 3 open haarden. Het warme water wordt bereid met behulp van een doorstroomverwarmer.

Het woongebouw is vervolgens in 2018/2019 gestript door de huidige eigenaar. Er is een ruimteboek gemaakt en afgestemd met de monumentenzorg.

De registratie van het verbruik voor elektriciteit, water en verwarming is gescheiden tussen de afzonderlijke appartementen.

De uitstraling van het monumentale pand wordt versterkt door de aanwezigheid van vele antieke stijlelementen zoals de bestaande tegels, de binnendeuren, de voordeur of de trappenhuizen en een elegante kamerhoogte van ca. 3,40 meter op de begane grond en bovenverdieping. Een ander visueel hoogtepunt is het stucwerk plafond en lambrisering in de voormalige master bedroom op de begane grond.

De woning strekt zich uit over drie verdiepingen, heeft drie ingangen en is volledig onderkelderd.

De villa biedt voldoende ruimte op een woonoppervlak van ca. 310 m2. Daarnaast is er de bruikbare ruimte in de onderbouw.

De vloeren zijn allemaal bedekt met tegels of gezellige planken van echt hout.

Omdat de werkzaamheden nog niet zijn afgerond, kunnen de kamers nog naar eigen wensen en ideeën worden ingericht. Hier komen stijl en moderne woonkwaliteit samen.

De bijzondere sfeer die alleen in een oud pand te vinden is, is hier voelbaar.

Achter de villa bevindt zich een grote beschutte achtertuin.

Het pand omvat ook 4 garages, verschillende voormalige stallen en een zeer grote schuur, die momenteel wordt verhuurd.

Het object biedt een breed scala aan gebruiksmogelijkheden, zowel residentieel als commercieel gebruik is mogelijk. Te gebruiken vanuit een ruime eengezinswoning, een meer-generatiewoning, een combinatie van wonen en werken, als bedrijfshoofdkantoor of representatief kantoor of als verhuurwoning.

Monumentale panden zijn vooral populair bij investeerders. Ze bieden de koper of investeerder een interessante belastingbesparing.

Indeling:

Begane grond:

Aan de voorzijde van de villa bevindt zich een antieke toegangsdeur. Deze deur leidt naar de grote entree van het huis met de trap die naar de bovenverdiepingen leidt. De trap naar het souterrain bevindt zich op de begane grond van de hoektoren.

In deze inkomhal bevindt zich tevens de toegangsdeur naar het rechter appartement. Dit appartement heeft een woonoppervlak van ca. 70 m2 en is opgedeeld in de gang en de keuken met fraaie antieke tegels, de voormalige master bedroom (ca. 31,82 m2) met het historische stucwerk plafond en lambrisering en een grote badkamer. Deze kamers hebben een indrukwekkende plafondhoogte van circa 3,40 meter. De hoofdkamer leidt naar een aangrenzende, lichte, kleine kamer met toegang tot de tuin en nog een kleine badkamer. In de keuken bevindt zich nog een zijdeur met toegang tot de achtertuin en de garages.

De entree voor het linker appartement bevindt zich aan de achterzijde van de villa. Dit appartement heeft een woonoppervlak van ca. 60 m2 en is onderverdeeld in de keuken, de woonkamer, een kleine gang, een slaapkamer, een kantoor en een badkamer. Het grootste deel van de ruimte heeft ook een plafondhoogte van 3,40 meter.

Bovenverdieping:

Het appartement op de bovenverdieping heeft een sfeervol woonoppervlak van ca. 130 m2 en straalt een bijzondere woonsfeer uit, ook deze verdieping maakt indruk met zijn zeer hoge plafonds. Naast de gang, de keuken en de badkamer heeft het appartement nog 6 andere kamers die individueel bewoond kunnen worden. Twee verdere kamers in de linkervleugel van het gebouw met de hoektoren in het zichtbare raamwerk en de mooie grote glazen puien met zicht op de tuin ronden de ruimte op dit niveau perfect af. De badkamer op de eerste verdieping is reeds gerenoveerd.

Bovenste verdieping:

Het appartement op de zolder is reeds volledig gerenoveerd. Alleen de laatste verflaag moet worden gedaan. Het heeft een woonoppervlak van ca. 50 m2. De zichtbare balken en de dakhoge plafonds zijn wit geverfd en geven de kamers veel lucht en sfeer. De dakvlakken zijn geïsoleerd. De leefruimte is opgedeeld in een grote woonkamer, een slaapkamer, een open keuken en een badkamer met ligbad, toilet en wastafel.

Kelder:

Het woongebouw heeft een volledige kelder. Hier zijn de kelderruimten (één ruimte per wooneenheid) en de technische ruimte met de verwarmingsinstallatie ondergebracht. Dit niveau is te bereiken via de trap in de hoektoren en via twee buitendeuren, deze bevinden zich onder de twee in- / uitgangen van de benedenwoningen aan de achterzijde.

Plaats:

Gerolstein is met ca. 7.800 inwoners een typisch Eifelstadje in de West-Eifel met kasteelruïne, een meer en vele bezienswaardigheden. Gerolstein an der Kyll is een stad in de Eifel in het district Vulkaaneifel in Rijnland-Palts. Het is de administratieve zetel van de gelijknamige vereniging en qua inwoneraantal net achter de districtsstad Daun de op een na grootste gemeente van het district; Qua oppervlakte is het echter het grootste.

Gerolstein, met een zeer goede infrastructuur, heeft artsen, apotheken, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, basisscholen, middelbare scholen, banken, een postkantoor, benzinestations, bakkerijen, supermarkten, pubs, restaurants en tal van ambachtelijke bedrijven. Het treinstation bevindt zich ook in Gerolstein.

Veel sportfaciliteiten, een zwembad, een overdekt tenniscentrum zijn op korte afstand te bereiken.

2 golfbanen bevinden zich op ca. 11 km (Hillesheim) en ca. 23 km (Burbach) van Gerolstein.

Historische Fabrikantenvilla mit 4 Wohneinheiten, 4 Garagen und Nebengebäuden auf ca. 5.129 m2 Grundstücksfläche, mitten in Gerolstein
Objektbeschreibung:
Es handelt sich bei diesem besonderen Objekt um eine Denkmalgeschützte Fabrikantenvilla aus dem Jahre 1898. Ein Putzbau mit Eckturm in Sichtfachwerk, der den Charme seiner Zeit wiederspiegelt.

Das großzügige Grundstück mit Bachlauf hat eine Größe von ca. 5.129 m2 und teilt sich auf in ca. 2.035 m2 sind Gebäude und Freifläche und ca. 3.094 m2 Erholungsflächen und ist im Flächennutzungsplan als Mischgebiet ausgewiesen.
Es befindet sich in attraktiver Lage mitten in Gerolstein. Der Außenbereich ist neben den gepflasterten Flächen mit Rasenflächen und Obstbäumen angelegt und die Villa ist über einen eigenen, geteerten Zufahrtsweg zu erreichen.

Die historische Villa beherbergt 4 leerstehende Wohneinheiten und präsentiert sich im Innenbereich in einem sanierungs-/renovierungsbedürftigen Zustand.
Objekt ist entmietet – keine alt Mietverträge.

In 2008/2009 wurden bereits mehrere Sanierungsmaßnahmen durchgeführt. Hierbei wurden u.a. neue Kunststoff-Fensterelemente und eine neue Gasheizung eingebaut und die gesamte Elektrik erneuert. Das Haus verfügt über 3 Kamine. Die Warmwasseraufbereitung erfolgt mittels Durchlauferhitzer.
Das Wohngebäude wurde dann 2018/2019 durch die jetzige Eigentümerin entkernt. Es wurde ein Raumbuch erstellt und mit der Denkmalschutzbehörde abgestimmt.
Die Verbrauchserfassung für die Strom-, Wasser- und Heizungsversorgung ist zwischen den einzelnen Wohnungen getrennt.

Das Erscheinungsbild des historischen Gebäudes wird durch das Vorhandensein vieler antiker Stilelemente wie die vorhandenen Fliesen, die Innentüren, die vordere Eingangstüre oder die Treppenanlagen und eine elegante Raumhöhe von ca. 3,40 Meter im Erd- und Obergeschoss aufgewertet. Ein weiteres optisches Highlight ist die Stuckdecke und die Wandvertäfelung im ehemaligen Herrenzimmer des Erdgeschosses.

Das Objekt erstreckt sich über drei Etagen, hat drei Eingänge und ist voll unterkellert.
Die Villa bietet auf einer Wohnfläche von ca. 310 m2 ein ausreichendes Platzangebot. Hinzu kommt die Nutzfläche ca. 37 qm ehemalige Stallungen, Scheune ca. 159 qm, Garagen ca. 61 qm und Keller ca. 114 qm.
Die Fußböden sind alle mit Fliesen oder wohnlichen Echtholzdielen belegt.
Da die Arbeiten noch nicht abgeschlossen sind, können die Räumlichkeiten noch nach eigenen Wünschen und Vorstellungen gestaltet werden. Hier können Stil und moderne Wohnqualität aufeinandertreffen.
Die besondere Atmosphäre, die man nur in einem Altbau findet, ist hier spürbar.

Hinter der Villa befindet sich ein großer, geschützter Hinterhof.
Zum Anwesen gehören weiterhin 4 Garagen, mehrere ehemalige Stallungen und ein sehr großer Scheunenbereich, der z.Zt. vermietet ist.

Die Immobilie eröffnet vielfältige Nutzungsmöglichkeiten Es ist sowohl eine wohnwirtschaftliche als auch eine Gewerbenutzung möglich. Es kann vom geräumigen Einfamilienhaus, über ein Mehrgenerationenhaus, einer Kombination von Wohnen und Arbeiten, als Firmensitz oder repräsentative Kanzlei oder als Vermietungsobjekt genutzt werden.

Denkmalgeschützte Immobilien sind bei Investoren besonders begehrt. Sie bieten dem Käufer beziehungsweise Investor interessante Steuersparmöglichkeiten.

Object: EH 6543

Aufteilung:
Erdgeschoss:
Auf der Vorderseite der Villa befindet sich eine antike Eingangstüre. Durch diese Türe gelangt man in den großen Eingangsbereich des Hauses mit dem Treppenhaus, dass zu den oberen Geschossen führt. Im Erdgeschoss des Eckturms befindet sich die Treppe zum Kellerbereich.

In dieser Eingangshalle befindet sich ebenso die Wohnungseingangstüre zu der rechten Wohnung. Diese Wohnung hat eine Wohnfläche von ca. 70 m2 und teilt sich auf in den Flur und die Küche mit schönen antiken Fliesen, das ehemalige Herrenzimmer (ca. 31,82 m2) mit der historischen Stuckdecke und der Wandvertäfelung und ein großes Badezimmer. Diese Wohnräume haben eine eindrucksvolle Raumhöhe von ca. 3,40 Meter. Vom Herrenzimmer aus gelangt man in einen angrenzenden, lichtdurchflutenden, kleinen Raum mit Zugang zum Garten und ein weiteres kleines Badezimmer. In der Küche ist weiterhin eine Nebentüre mit Zugang zum Hinterhof und den Garagen.

Der Eingang für die linke Wohnung befindet sich auf der Rückseite der Villa. Diese Wohnung hat eine Wohnfläche von ca. 60 m2 und teilt sich auf in die Küche, das Wohnzimmer, einen kleinen Flur, ein Schlafzimmer, ein Büro und ein Badezimmer. Der größte Teil der Fläche verfügt auch hier über eine Raumhöhe von 3,40 Meter.

Obergeschoss:
Die Wohnung im Obergeschoss hat eine attraktive Wohnfläche von ca. 130 m2 und vermittelt ein Wohngefühl der besonderen Art. Auch diese Etage begeistert mit seinen sehr hohen Raumdecken. Die Wohnung beherbergt neben dem Flur, der Küche und dem Badezimmer noch 6 weitere Räume, die individuell bewohnt werden können. Zwei weitere Räume im linken Gebäudetrakt mit dem Eckturm in Sichtfachwerk und den wunderschönen großen Glasfronten mit Blick in den Garten runden das Platzangebot auf dieser Ebene perfekt ab. Das Badezimmer im OG ist bereits saniert.

Dachgeschoss:
Die Wohnung im DG ist schon fertig saniert. Lediglich der letzte Anstrich muss noch erfolgen. Sie hat eine Wohnfläche von ca. 50 m2. Die sichtbaren Balken und die dachhohen Decken sind weiß gestrichen und geben den Räumen viel Luft und Atmosphäre. Die Dachflächen sind isoliert. Die Wohnfläche ist aufgeteilt in einen großen Wohnraum, ein Schlafzimmer, eine offene Küche und ein Badezimmer mit Badewanne, WC und Waschbecken.

Untergeschoss:
Das Wohngebäude ist voll unterkellert. Hier sind die Kellerräume (je WE ein Raum) und der Technikraum mit der Heizungsanlage untergebracht. Diese Ebene ist über die Treppe im Eckturm zu erreichen und über zwei Außentüren, die sich unter den beiden Ein-/Ausgängen der EG-Wohnungen auf der Rückseite befinden.
Gerolstein, mit seinen ca. 7.800 Einwohnern ist ein typisches Eifeler Städtchen in der Westeifel mit Burgruine, See und viele Sehenswürdigkeiten. Gerolstein an der Kyll ist eine Stadt in der Eifel im Landkreis Vulkaneifel in Rheinland-Pfalz. Sie ist Verwaltungssitz der gleichnamigen Verbandsgemeinde und bevölkerungsmäßig knapp hinter der Kreisstadt Daun die zweitgrößte Gemeinde des Landkreises; flächenmäßig jedoch die größte. Gerolstein, mit einer sehr guten Infrastruktur, verfügt über Ärzte, Apotheken, Krankenhaus, Kindertagesstätten, Grundschulen, weiterführende Schulen, Banken, eine Postfiliale, Tankstellen, Bäckereien, Einkaufsmärkte, Gaststätten, Restaurants und zahlreiche Handwerksbetriebe. Bahnhofstation befindet sich auch in Gerolstein.Viele Sportmöglichkeiten, Schwimmbad, Tennishalle, sind in kurze nähe zu erreichen. 2 Golfbahnen liegen auf eine Entfernung von ca. 11 Km (Hillesheim) und ca. 23 Km (Burbach) von Gerolstein entfernt.
Allgemeines: Alle genannten Informationen zum Objekt beruhen auf den Angaben des Eigentümers.Weiterhin bitten wir Sie unsere beigefügten allgemeinen Geschäftsbedingungen zu beachten. Die Zinsen für Hausbau-/ Hauskauf-Finanzierungen sind zurzeit sehr günstig. Nutzen Sie diese günstige Situation! Bei Kaufabschluss ist eine Vermittlungsgebühr von 3,48 % des notariell verbrieften Kaufpreises inkl. der gesetzlichen Mehrwertsteuer an uns fällig.
Makelaarscourtage: 3,57% des Kaufpreises
Postcode: 54568
Land: Germany
Open In Google Maps
Objectnummer: EH6543
Prijs: € 795.000
Woonoppervlak: 310 m2
Perceelgrootte: 5.129 m2
Kamers: 15
Slaapkamers: 9
Badkamers: 4

Neem contact met ons op

Vergelijkbare Advertenties

Gewerbliches Objekt – gutgehender Imbiss, mi...

€ 129.000
Bedrijfspand te koop - goedlopende snackbar, met complete uitrusting en een garage op een drukbezochte locatie aan [meer]
Bedrijfspand te koop - goedlopende snackbar, met complete uitrusting en een garage op een drukbezochte locatie aan [meer]
1.237 m2full info

Kapitalanlage – Ferien-Apartments im histori...

€ 99.000
Beleggingsobject - vakantieappartementen in historische stijl met gegarandeerd 5% rendement te koop, gelegen in het [meer]
Beleggingsobject - vakantieappartementen in historische stijl met gegarandeerd 5% rendement te koop, gelegen in het [meer]
11 34 m2full info

Anlage-Objekt: Eigentumswohnung mit Loggia &...

€ 85.000
Beleggingsobject: Appartement met loggia en garage te koop in Kerpen
Beleggingsobject: Appartement met loggia en garage te koop in Kerpen
11 50 m2full info

Vergelijk Advertenties