Uw zoekresultaten

Großzügiges Reiter Domizil in absoluter und idyllischer Allein- und Naturlage/Aussiedlerhof auf einem 2,95 ha großen Areal, Nähe Morbach im Hunsrück

€ 895.000
54497 
Voeg toe aan favorieten
139
Objectnummer: EH6694
Prijs: € 895.000
Woonoppervlak: 130 m2
Perceelgrootte: 29.500 m2
Kamers: 5
Slaapkamers: 3
Badkamers: 2

NEDERLANDS:
Royale paardenranch op een absolute en idyllische afgelegen en landelijke locatie op een terrein van 2,95 hectare, plus 1,5 hectare aangrenzend perceel te huur, nabij Morbach in de Hunsrück.

Een idyllische paardenranch met weiland, woonhuis, tussenvleugel, manege, stallen met boxen, paddocks en weilanden, met ruimte voor maar liefst 16 paarden/pony’s wordt te koop aangeboden.
Hooi- en stroopslag en een machinehal met garage zijn ook beschikbaar, een zeldzaam juweeltje in een indrukwekkend natuurlandschap.

De woning ligt op een unieke, rustige, afgelegen locatie met uitzicht in alle richtingen. Het vastgoedobject is gelegen in het hart van de Hunsrück, bekend om zijn charmante ligging, de frisse lucht (kuuroord) en het bovengemiddelde aantal zonuren.

Via de achterpoort rijdt u zo de mooie bossen of velden in, met prachtige uitzichten.
Een paradijs voor paarden- en natuurliefhebbers.

Perceel:

Het perceel biedt zijn nieuwe eigenaar veel mogelijkheden om te ontwikkelen op een terrein van circa 2,95 hectare. Dit land wordt gecultiveerd als biologisch land.

Grenzend aan de boerderij en eigen grond wordt ook nog een extra stuk biologische weidegrond verpacht.

De weidegebieden en paddocks zijn zo’n 10 jaar geleden omheind met hoogwaardige Poda-Fence houten schuttingen en/of wilde schuttingen.

Rondom het gehele eigen land is een 1.20 meter hoog wild-hek aangebracht. Daarnaast zijn dit biologische weilanden, met goede grassoorten en bloemen/kruiden voor paarden en hooi.

Het oppervlaktewater sijpelt het perceel binnen of stroomt in een septic tank.
Ook in de winter of bij hevige regen is het perceel droog, zodat waar u werkt en waar de dieren bij slecht weer op droge grond staan. De oprit, de ruimtes voor het huis en de grote schuur zijn bestraat.

Bouwjaar:

Het oorspronkelijke huis met de boerderijgebouwen is omstreeks 1957 gebouwd in solide constructie.

In 2020/2021 heeft een complete verbouwing/renovatie van de woning plaatsgevonden.

Tijdens deze maatregel is onder andere de kelder blootgelegd en is er rondom de woning een nieuw drainagesysteem aangelegd. In 2020 is er een nieuwe riolering/afvoer aan de straat gelegd. Alle water- en elektriciteitsleidingen en installaties werden vernieuwd.
Tevens is er snel internet in elke kamer van het huis, zowel in de manege als in de bijgebouwen.

In 2020 zijn het dak van de woning, de tussenvleugel en een apart stalgebouw opnieuw bekleed met plaatwerk. Op de zolder in het huis is een dampscherm bevestigd. Daarbij werden de goten vernieuwd. Isolatie ligt op zolder.

De kamers in het huis worden verwarmd door centrale verwarming op olie, die ongeveer 13 jaar geleden is geïnstalleerd. Het warme water wordt bereid door middel van een doorstroomverwarmer.

De deels nieuwe raamelementen zijn gemaakt van hout-aluminium of kunststof met isolerende beglazing.

Daarnaast kregen alle gebouwen nieuw buitenschilderwerk.

Vrijwel alle uitgevoerde werkzaamheden zijn uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven.

Woongebouw / hoofdgebouw:

De woning heeft een woonoppervlak van ca. 130 m2 en is volledig onderkelderd.

Naast de hal zijn er in het souterrain ook nog 4 kelderkamers waarvan een deel is voorzien van nieuwe raamelementen.

De indeling op de begane grond omvat de hal en het trappenhuis, het woon- en eetgedeelte met een grote, gloednieuwe keuken die in elkaar overloopt en een nieuwe badkamer met douche, toilet en wastafel. Verder bevinden de berging en de wasruimte zich in een tussenvleugel.

De muren van het hele huis zijn opnieuw gestuukt met rolpleister in een lichte zandkleur en alles is opnieuw geschilderd. Aan u de eer om de eerste spijker in de muur te slaan.
Het huis is klaar om in te trekken.

Op de bovenverdieping bevinden zich de hal, 3 slaapkamers en een prachtige nieuwe badkamer voorzien van een inloopdouche met glazen wand, toilet en wastafel.

De vloeren op de eerste en tweede verdieping zijn bekleed met nieuw vinyl in een rustieke Zaragoza eiken look en de twee badkamers zijn gloednieuw en betegeld met mooie grote tegels in een natuursteen look.

Elk raam geeft een prachtig uitzicht op de natuur.

Tussenvleugel:

In de tussenvleugel tussen het woongebouw en de voormalige boerderij bevinden zich de berging en de wasruimte alsmede de stookruimte en nog een ruimte.

Aan het einde van deze bouwvleugel leidt een trap naar de voormalige boerderij met een dragend betonnen plafond. Hier zou op een oppervlakte van ca. 40 m2 nog ruimte zijn voor uitbreiding voor bijvoorbeeld een vakantiewoning. Alle leidingen voor elektra en water zijn al aanwezig.

Aan de achterzijde van de zijvleugel is er een overdekt terras met uitzicht op de paddocks en de natuur.

Ruiterkantine:

Een deel van het stal- en schuurgebouw is rond 2005 door de vorige eigenaar verbouwd en uitgebreid tot een ruiterkantine.

Op een oppervlakte van ca. 120 m2 bevinden zich een hal, een zeer grote open ruimte/woonkeuken, een badkamer met douche en wastafel en een separaat toilet met wastafel en wasmachine aansluiting.

De vloer is voorzien van laminaat en de badkamer is betegeld.

In de hal is er een raam met uitzicht op de stallen en is er een aansluiting voor bewakingscamera’s in de stallen.

Deze kleine kamer biedt ca. 28 m2 ruimte voor eventuele uitbreidingen. De aansluitingen voor elektra en water zijn al aanwezig.

Naast de ruiterkantine is er in de buitenruimte een mooi groot terras met een breedte van ca. 3,50 m, waarop u de dag comfortabel kunt afsluiten.

Vanuit de manege heeft u tevens toegang tot de aangrenzende, huidige schuur en de paardenstallen.

Boven de ruiterkantine en de andere stalvleugel is een enorme hooi- en stro-opslag.

Bijgebouwen / stallen / paddocks:

De huidige schuur en de paardenstal met 4 boxen grenzen aan de achterzijde van de ruiterkantine. Aan weerszijden van het pand bevindt zich een grote poort waar een landbouwmachine doorheen gereden kan worden.

Vanuit dit pand heeft u toegang tot de manege.

Dan is er een kleine loopstal, 2 boxen met een buitenloop en nog 2 boxen met daarop volgende poorten naar paddocks en poorten naar de wei.

Verder zijn er in de buitenruimte 4 open stallen in houten constructie. Aangrenzend zijn er nog 2 paddocks.

In het voorste gedeelte van het perceel aan de straatkant is nog een aparte stal met 2 boxen met directe poorten naar de paddocks en poorten naar de wei.

Naast deze stal is een machinehal in solide constructie met een afmeting van ca. 10 x 10 m. In 2020 is het dak geheel vernieuwd en bekleed met anti-drup plaatwerk.

Naast deze hal is in hetzelfde pand een garage geïntegreerd met een afmeting van ca. 10 m diep en ca. 4,50 m breed.

Achter de stal en de machinehal zijn nog 2 paddocks.

De stallen zijn allemaal voorzien van elektra en licht.

Alle drinkbakken in de stallen, de paddocks en op de weilanden worden automatisch verwarmd door middel van de verwarming en een watercirculatiesysteem. Hierdoor hebben de paarden altijd toegang tot water – zelfs bij lage temperaturen.

Mobiele woonwagen:

Dit is uniek in zijn soort. Een verrijdbare woonwagen in het ‘Tiny House karakter’ kunt u € 19.000,- bij kopen. De woonwagen heeft een woon-/slaapgedeelte, keuken, badkamer, toilet, een terras in het buitengebied en is voorzien van een marterwaarschuwing. En er is de mogelijkheid om ermee te rijden. De woonwagen is ook volledig zelfstandig te gebruiken. Er is een wateraansluiting aanwezig en een accu zorgt voor de elektriciteit. Daarnaast is er een normale stroomaansluiting en gas per fles.

Deze auto is klein maar fijn en compleet ingericht, en moet gezien worden, net als het hele vastgoedobject.

Ligging:

Het object is gelegen in een kleine lokale gemeenschap met ca. 330 inwoners in de Hunsrück op een hoogte van 465 m boven de zeespiegel. Het is een district van de unitaire gemeente Morbach in het district Bernkastel-Wittlich, een erkend luchtkuuroord, met in totaal ca. 10.540 inwoners (waarvan 19 lokale districten).

Het beboste middelgebergte ligt in het zuidwestelijke deel van het Rijnlandse Leisteengebergte, tussen de Moezel en de Nahe. Het Idarwald strekt zich uit ten zuiden van het dorp. In het noorden wordt het gebied omzoomd door het Haardtwald en in het zuidwesten door het hoge bos.

De plaats zelf heeft een kleuterschool en ligt ingebed tussen de landelijk bekende plaatsen Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Idar-Oberstein. Er is een goede aansluiting op de B327, de Hunsrückhöhenstraße.

De gemeente Morbach (middelste centrum), met alle zakelijke, culturele en recreatieve voorzieningen, ligt op ca. 3 km afstand. Er is een intacte infrastructuur, goede medische en specialistische zorg en een groot aantal speciaalzaken, supermarkten, restaurants en dienstverleners.

Afstanden: Bernkastel-Kues: ca. 24,7 km, Idar-Oberstein: ca. 25,4 km, Traben-Trarbach: ca. 31,2 km, Wittlich: ca. 38,8 km en Trier: ca. 47 km.

DEUTSCH:
Großzügiges Reiter Domizil in absoluter und idyllischer Allein- und Naturlage/Aussiedlerhof auf einem 2,95 ha großen Areal, Nähe Morbach im Hunsrück
Zum Verkauf steht hier eine traumhafte idyllische Pferderanch mit Weideland, Wohnhaus, Zwischentrakt, Reiterstübchen, Stallungen mit Boxen, anschließend Paddocks, und Wiesen, Platz für wenigstens 16 Pferde / Ponies.
Heu- und Strohlager, und einer Maschinenhalle mit Garage – ein seltenes Kleinod in beeindruckender Naturlandschaft. Das Anwesen liegt in einmaliger, ruhiger Alleinlage mit Blick in alle Richtungen – zum Erleben und Genießen. Die Immobilie liegt im Herzen des Hunsrücks, bekannt für ihre reizvolle Lage, die frische Luft (Luftkurort) und die überdurchschnittliche Zahl an Sonnenstunden.
Ausreiten aus dem hinteren Tor in wunderschöne Wälder oder Felder, mit herrlichen Ausblicken.
Ein Paradies für Pferde- und Naturliebhaber.

Grundstück:

Auf ca. 2,95 ha arrondiertem Areal bietet es seinem neuen Eigentümer viele Entfaltungsmöglichkeiten. Dieses Land wird als Bio Land bewirtschaftet.

Arrondiert am Hof und eigenem Land ist noch eine Fläche Bio Wiesenland zu pachten.

Die Wiesenflächen und Paddocks wurden vor ca. 10 Jahren mit hochwertigen Poda-Zaun Holz Zäune und/oder Wildzaun umzäunt.
Um das ganze eigene Land ist 1.20 hoch Wildzaun realisiert. Zudem sind dies Bio-Wiesen, mit guter Grassorte und Blumen /Kräuter für Pferde und Heu.

Das Oberflächenwasser versickert auf dem Grundstück oder fließt in eine Sickergrube.
Auch im Winter oder bei Starkregen ist das Grundstück trocken wo man Arbeiten kann und wo die Tiere beim Schlechten Wetter auf trockenen Boden stehen,

Die Auffahrt, die Flächen vor dem Haus und bei der großen Scheune sind befestigt.

Baujahr:

Das ursprüngliche Wohnhaus mit den Wirtschaftsgebäuden wurde ca. 1957 in Massivbauweise gebaut.

Eine komplette Sanierung / Renovierung des Hauses fand jetzt in 2020/2021 statt.
Bei dieser Maßnahme wurde u.a. der Keller freigelegt und eine neue Drainage um das Haus herum eingebracht. In 2020 wurde ein neuer Kanal / Abfluss bis zur Straße verlegt. Sämtliche Wasser- und Stromleitungen bzw. Installationen wurden erneuert.
Und es gibt schnelles Internet in jedem Zimmer im Haus sowie in der Reiterstube und in die Nebengebäuden.

In 2020 wurde das Dach des Hauses, des Zwischen Traktes und eines separaten Stallgebäudes mit Blech neu eingedeckt. Der Dachboden im Wohnhaus wurde dabei eine Dampfsperre angebracht. Im Zuge dessen wurden die Dachrinnen erneuert.
Isolierung liegt auf dem Dachboden.

Die Beheizung der Räumlichkeiten im Haus erfolgt über eine Ölzentralheizung, die vor ca. 13 Jahren installiert wurde. Die Warmwasseraufbereitung erfolgt mittels Durchlauferhitzer.

Die teilweise neuen Fensterelemente wurden in Holz-Alu oder Kunststoff mit Isolierverglasung ausgeführt.

Zudem erhielten sämtliche Gebäude einen neuen Außenanstrich.

Fast alle ausgeführten Arbeiten wurden durch Fachfirmen vorgenommen.

Object: EH 6694

Wohnhaus / Haupthaus:

Das Wohnhaus hat eine Wohnfläche von ca. 130 m2 und ist voll unterkellert.

Im Keller befinden sich neben dem Flur noch 4 Kellerräume, die teilweise mit neuen Fensterelementen ausgestattet sind.

Die Einteilung im Erdgeschoss umfasst den Flur- und Treppenhaus Bereich, der Wohn- und Essbereich mit einer großen nagelneuen Küche gehen fließend ineinander über und ein neues Badezimmer mit Dusche,WC und Waschbecken. Weiterhin befinden sich in einem Zwischentrakt der Abstellraum und die Waschküche.
In das ganze Haus sind die Wände neu mit Rollputz in heller Sandfarbe verputzt, und alles neu angemalt.
Sie haben die Ehre den erste Nagel in die Mauer zu schlagen..
Das Haus ist sofort beziehbar.

Das Obergeschoss beherbergt den Flur, 3 Schlafzimmer und ein wunderschönes neues Bad mit begehbarer Dusche mit Glasabtrennung, WC und Waschbecken.

Die Fußböden im Erd- und im Obergeschoss sind mit neuem Vinyl in rustikales Saragossa Eichen Optik belegt und die beiden Bäder sind nagelneu und mit schönen Großen Fliesen in Natursteinoptik gefliest.

Jedes Fenster gibt einen wunderschönen Ausblick in die Natur.

Zwischentrakt:

Im Zwischentrakt zwischen dem Wohnhaus und das ehemalige Wirtschaftsgebäude befinden sich neben dem Abstellraum und der Waschküche noch der Heizungsraum und ein weiterer Raum.

Am Ende dieses Gebäude Traktes gelangt man über eine Treppe in das ehemalige Wirtschaftsgebäude mit einer tragfähigen Betondecke. Hier wäre Platz auf einer Fläche von ca. 40 m2 zum Ausbau für z. B. einer Ferienwohnung. Sämtliche Leitungen für Strom und Wasser sind bereits vorhanden.
Auf der Rückseite des Nebentraktes befindet sich eine überdachte Terrasse mit Blick auf die Paddocks und in die Natur.

Reiterstübchen:

Ein Teil des Stall- Scheunen Gebäudes wurde durch den vorherigen Eigentümer ca. 2005 zum Reiterstübchen um- und ausgebaut.

Auf einer Fläche von ca. 120 m2 befindet sich ein Flur, ein sehr grosser offener Raum/Wohn-Küchenbereich, ein Badezimmer mit Dusche und Waschbecken und eine separate Toilette mit Waschbecken und Waschmaschinenanschluss.
Der Fußboden ist mit Laminat belegt und das Bad ist gefliest.
Im Flur ist ein Fenster mit Blick in den Ställen, und es ist einen Anschluss für Überwachungskameras im Stall anwesend.

Dieses Stübchen bietet ca. 28 m2 Fläche zum eventuellen Ausbau bereit. Die Anschlüsse für Strom und Wasser sind bereits vorhanden.

Neben dem Reiterstübchen befindet sich im Außenbereich eine schöne, große Terrasse mit einer Breite von ca. 3,50 m, auf der man den Tag gemütlich ausklingen lassen kann.

Vom Reiterstübchen aus hat man auch Zugang zu der angrenzenden, aktuellen Scheune und den Pferdestallungen.
Oberhalb des Reiterstübchens und des weiteren Stalltraktes ist ein riesiges Heu- und Strohlager.

Nebengebäude / Stallungen / Paddocks:

Auf der Rückseite des Reiterstübchens grenzen die aktuelle Scheune und der Pferdestall mit 4 Boxen an. Auf beiden Seiten des Gebäudes befindet sich jeweils ein großes Tor, sodass man mit einer landwirtschaftlichen Maschine hindurch fahren kann.
Von diesem Gebäude aus hat man Zugang zum Reiterstübchen.

Dann gibt es noch einen kleinen Laufstall, 2 Boxen mit Auslauf. Und noch 2 Boxen mit anschließenden Toren zu Paddocks und Tore zur Wiese.

Weiterhin befinden sich im Außenbereich 4 Offen-Ställe in Holzkonstruktion. Daran angrenzend gibt es 2 Paddocks.
Im vorderen Bereich des Grundstücks zur Straße hin ist ein weiterer, separater Stall mit 2 Boxen mit direkten Toren zu den Paddocks und Toren zur Wiese vorhanden.

Neben diesem Stall steht eine Maschinenhalle in Massivbauweise mit einer Abmessung von ca. 10 x 10 m. In 2020 wurde hier das Dach komplett erneuert und mit Anti-Tropf-Blech gedeckt.

Neben dieser Halle in demselben Gebäude ist eine Garage mit einer Größe von ca. 10m Tiefe und ca. 4,50 m Breite integriert.

Hinter dem Stall und der Maschinenhalle gibt es 2 weitere Paddocks.

Die Stallungen sind alle mit Strom und Licht ausgestattet.

Sämtliche Tränken in den Stallungen, den Paddocks und auf den Wiesen sind automatisch beheizt mittels der Heizung und einem Wasserumlaufsystem. Dies ermöglicht den Pferden jederzeit Wasserzugang – auch bei hohen Minustemperaturen.

Mobiler Wagen:

Dies ist ein Unikat. Ein mobiler Wagen im Tiny House-Charakter kann für 19.000,- € käuflich hinzu erworben werden. Der Wagen ist ausgebaut mit Wohn/Schlafbereich, Küche, Bad, WC, einer Terrasse im Außenbereich und ist mit einem Marderwarner ausgestattet. Und die Möglichkeit damit zu fahren, ist angemeldet. Der Wagen ist auch komplett autark zu benutzen. Ein Wasseranschluss ist vorhanden und eine Batterie liefert den Strom. Zusätzlich gibt es einen normalen Stromanschluss und Gas per Flasche.
Dieser Wagen ist klein aber fein, komplett eingerichtet, muss man gesehen haben, sowie das ganze Anwesen.
Das Anwesen liegt in einer kleinen Ortsgemeinde mit ca. 330 Einwohnern im Hunsrück in einer Höhe von 465 m über NN. Sie ist ein Ortsbezirk der Einheitsgemeinde Morbach im Landkreis Bernkastel-Wittlich, einem anerkannten Luftkurort, mit insgesamt ca. 10.540 Einwohnern (inkl. 19 Ortsbezirken).Die waldreiche Mittelgebirgslandschaft liegt im südwestlichen Teil des Rheinischen Schiefergebirges, zwischen Mosel und Nahe. Südlich vom Dorf erstreckt sich der Idarwald. Im Norden wird die Gegend vom Haardtwald und im Südwesten vom Hochwald umrahmt.Der Ort selbst verfügt über einen Kindergarten und ist eingebettet zwischen den überregional bekannten Orten Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach und Idar-Oberstein. Es besteht eine gute Anbindung an die B327, der Hunsrückhöhenstraße.Die Gemeinde Morbach (Mittelzentrum), mit allen Geschäfts-, Kultur- und Freizeiteinrichtungen ist in ca. 3 km Entfernung. Hier gibt es eine intakte Infrastruktur, eine gute ärztliche und fachärztliche Versorgung und eine Vielzahl an Fachhandel, Lebensmittelgeschäften, Gastronomie und Dienstleistungsbetrieben.Entfernungen: Bernkastel-Kues: ca. 24,7 km, Idar-Oberstein: ca. 25,4 km, Traben-Trarbach: ca. 31,2 km, Wittlich: ca. 38,8 km und Trier: ca. 47 km
Allgemeines: Alle genannten Informationen zum Objekt beruhen auf den Angaben des Eigentümers.Weiterhin bitten wir Sie unsere beigefügten allgemeinen Geschäftsbedingungen zu beachten. Die Zinsen für Hausbau-/ Hauskauf-Finanzierungen sind zurzeit sehr günstig. Nutzen Sie diese günstige Situation! Wir bieten Ihnen eine unverbindliche Finanzierungsberatung an. Nennen Sie uns bitte Ihren Wunschtermin.Bei Kaufabschluss ist eine Vermittlungsgebühr von 3,57 % des notariell verbrieften Kaufpreises inkl. der gesetzlichen Mehrwertsteuer an uns fällig.
Makelaarscourtage: 3,570% des Kaufpreises
Energielabel
Energieverbruik: 279
Energie-certificaat geldig tot: 01-08-2031
Energie-efficiëntieklasse: F
Uitgavedatum Energiecertificaat: 2014
279 kWh/(m²·a)
Eindenergieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Postcode: 54497
Land: Germany
Open In Google Maps
Objectnummer: EH6694
Prijs: € 895.000
Woonoppervlak: 130 m2
Perceelgrootte: 29.500 m2
Kamers: 5
Slaapkamers: 3
Badkamers: 2

Neem contact met ons op

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Vergelijkbare Advertenties

Großlittgen | ca. 210 m² Wohnfläche | große ...

€ 289.000
Großlittgen | ca. 210 m² Wohnfläche | große Scheune | Bus-System | ca. 708 m² Grundstück
Großlittgen | ca. 210 m² Wohnfläche | große Scheune | Bus-System | ca. 708 m² Grundstück
2 210 m2 708 m2full info

Ortsrandlage mit Blick ins Grüne: Bungalow m...

€ 280.000
Randligging van het dorp met uitzicht op het platteland: bungalow met een groot perceel grond en garage te koop in [meer]
Randligging van het dorp met uitzicht op het platteland: bungalow met een groot perceel grond en garage te koop in [meer]
42 158 m2 1.657 m2full info

Sehr schönes und großes Einfamilienhaus mit ...

€ 395.000
Zeer mooie en grote eengezinswoning met garage, kleine tuin en groot tuinhuis te koop in Zemmer
Zeer mooie en grote eengezinswoning met garage, kleine tuin en groot tuinhuis te koop in Zemmer
42 175 m2 840 m2full info

Vergelijk Advertenties