Uw zoekresultaten

2 Einfamilienhäuser, Nebengebäuden, Garagen in einer sehr ruhige Ortsrandlage und auf einer Fläche von ca. 1,35 ha arrondiert, Nähe Schönecken.

€ 499.000
54614 
Voeg toe aan favorieten
1273
Objectnummer: EH6766
Prijs: € 499.000
Woonoppervlak: 178 m2
Perceelgrootte: 13.500 m2
Kamers: 6
Slaapkamers: 3

NEDERLANDS:
2 eengezinswoningen, bijgebouwen, garages en groot bos op een oppervlakte van ca. 1,35 hectare en extra open bosgebieden van ca. 7 hectare, nabij Schönecken.

Object:

Dit object betreft een omvangrijk twee eengezinswoningen en de bijgebouwen bestaande uit een schuur, een hal, een magazijn en vier garages met een werkplaats.

Het grootste deel van het perceel is bebost. Thuja, beuken, eiken en Normandische sparren groeien hier. De ruime perceel heeft een totale oppervlakte van ca. 13.500 m2 en is landelijk gelegen in een zeer kleine lokale gemeenschap nabij Schönecken.

Het bedrijf wordt vandaag nog steeds geëxploiteerd als een kransen-binderij en er is ook de mogelijkheid van land- en bosbouw. De voortzetting van het bedrijf als kransbinder biedt hier de beste voorwaarden, maar ook andere toepassingen zijn denkbaar.

De gebouwen bieden een grote flexibiliteit zodat de kamers optimaal kunnen worden aangepast aan de respectievelijke behoeften.

Ook geschikt voor mensen die dromen van een professioneel perspectief op het platteland of die het middelpunt van hun leven willen verplaatsen naar een rustige plek.

Privaat:

Eengezinswoning – aanbouw:

Deze eengezinswoning heeft twee woonlagen en is omstreeks 1975 aan de hoofdwoning toegevoegd. De buitenmuren werden gebouwd in solide constructie met breukstenen en aangevuld met puimsteen. De plafonds zijn gemaakt van beton en hout en het dak is bedekt met dakpannen. De buitenmuren zijn geschilderd.

De raamelementen zijn van kunststof en voorzien van dubbel glas en rolluiken. De toegangsdeur is van hout.

Rond 2018 vonden er lichte renovatiemaatregelen plaats.

Het woonoppervlak van ca. 77,08 m2 is verdeeld over de bovenverdieping.
Daarnaast is er een bruikbare oppervlakte van ca. 74,97 m2.
De zolderruimte is toegankelijk, maar heeft geen uitbreidingspotentieel.

De belangrijkste woonruimtes bevinden zich op de bovenverdieping en zijn als volgt verdeeld: de trap, een hal, een keuken, een eetkamer, een woonkamer, een slaapkamer en de badkamer. Op deze verdieping bevindt zich ook een kantoor.

De indeling op de begane grond omvat de hal/entree met trappenhuis, de hal, een wasmachine + droogkast, de stookruimte, 3 kelderruimtes en een berging.

Eengezinswoning – aanbouw:

Deze eengezinswoning heeft ook twee verdiepingen. Oorspronkelijk is deze woning omstreeks 1945 gebouwd in solide constructie met breukstenen en omstreeks 1975 verbouwd/uitgebouwd. De buitenmuren zijn gepleisterd en geschilderd en het dak is bedekt met plaatstaal.

De raamelementen op de begane grond zijn van hout. Op de bovenverdieping zijn kunststof kozijnen met isolatieglas en PVC-luiken geplaatst.
De woning heeft een woonoppervlak van ca. 100,17 m2.

Op de begane grond bevinden zich de entree, de hal, een keuken, een woonkamer met open haard en de badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel, bidet en toilet.
Op de bovenverdieping bevinden zich 2 slaapkamers en de berging.

Het hoofdhuis wordt al zo’n 26 jaar verhuurd.

De bouwkundige staat van beide woningen is normaal en er is een lichte onderhoudsachterstand en algemene renovatiebehoeften.

De registratie van verbruik voor elektra en water is gescheiden tussen de woning en de bijgebouwen.

Verwarming:

Er is een verwarmingssysteem voor beide huizen.

De kamers worden verwarmd door middel van centrale verwarming op olie uit ca. 1975. De brander is ca. 3 jaar geleden vervangen en het warme water wordt bereid door middel van een elektrische boiler.

De olietank heeft een inhoud van ca. 1500 liter.

Bedrijf:

De bedrijfsruimte van de schuur, een open bedrijfshal met koelruimte, het magazijn en de garages met werkplaats bedraagt in totaal ca. 726,68 m2.

Schuur:

De commercieel gebruikte schuur is omstreeks 1958 gebouwd in solide constructie met puimsteen. In 1988 werd het twee verdiepingen tellende gebouw gedeeltelijk gerenoveerd en opnieuw opgebouwd. Alle kamers zijn verwarmd. De buitenmuren zijn gepleisterd en geschilderd en het dak is bedekt met kleipannen.

Het pand wordt verwarmd met een centrale verwarming op olie uit circa 1985. Het warme water wordt voornamelijk bereid met een elektrische boiler.

De begane grond heeft een oppervlakte van ca. 126,88 m2. Er is een schuurruimte voor de binderij

(ca. 36,04 m2) en een berging (ca. 35,75 m2). Een trap leidt vanuit de schuur en berging naar de bovenverdieping.
Verder zijn er 4 kamers, een sociale ruimte, een keuken, een doucheruimte met 4 douches, twee toiletten en de hal voor de medewerkers. Dit gedeelte is voorzien van radiatoren. Het dames- en herentoilet en de doucheruimte zijn pas recentelijk gerenoveerd.

Op de bovenverdieping bevinden zich 2 bergingen (ca. 34,82 m2 en ca. 23,47 m2).

Deze vleugel van het gebouw heeft een onderhoudsachterstand en algemene renovatiebehoeften.

Bedrijfshal:

De open, gelijkvloerse bedrijfshal is omstreeks 1986 gebouwd in solide constructie met holle blokken. De muren zijn gestuukt en geschilderd.

In deze hal is een koelkamer geïntegreerd met een oppervlakte van ca. 23,70 m2 en een hoogte van ca. 230 cm.

In deze hal bevinden zich 2 grote sectionaaldeuren en 2 garagedeuren. De garagedeuren zijn eenvoudig om te bouwen tot een grote sectionaaldeur.

Opslaghal:

In 1990 werd aan de handelshal een magazijn toegevoegd met een grootte van ca. 250 m². Er zijn hier ook radiatoren. Het werd gebouwd op een betonnen bestrating met een lessenaarsdak.

Op de begane grond bevindt zich een berging/werkkamer met een schappen-systeem op een oppervlakte van ca. 98,84 m2 en nog een berging met ca. 26,85 m2. Een trap leidt naar de bovenverdieping. Hier bevindt zich een magazijn/binderij op een oppervlakte van ca. 131,98 m2. Het plafond heeft een draagvermogen van 2 ton per m2.

Achter deze opslagruimtes bevindt zich nog een magazijn met ca. 62,69 m2.

Garages:

De 4 garages met een geïntegreerd werkplaatsgedeelte zijn in 1990 eveneens geïntegreerd in de hal op een oppervlakte van ca. 146,17 m2. Het gebouw is gebouwd als een solide constructie met holle blokken en heeft een krachtstroomaansluiting. De muren zijn gestuukt en geschilderd en de vloer is van beton.

Plaats:

Dit interessante vastgoedobject is gelegen in een kleine lokale gemeenschap met ca. 110 inwoners in een brede vallei in het zuidwestelijke deel van de Prümer Kalkmulde, ongeveer twee kilometer van het basiscentrum van Schönecken. Het behoort tot de gemeente Prüm en ligt ook dicht bij de grens met België en Luxemburg.

Dit gebied is ingebed in het karakteristieke Eifellandschap met zijn vele gezichten in voortdurende afwisseling tussen prachtige dal-weiden met beekjes en beboste hoogten, met natuurlijke en intacte habitats en een gevarieerde flora en fauna. Dit landschap betovert vele wandelaars, fietsers, ruiters en andere natuurliefhebbers en rustzoekers. Het hoogste punt in het Prümer Land in de Schneifel-kam is het skigebied “Schwarzer Mann” op 698 m boven zeeniveau.

Schönecken, op slechts een paar kilometer afstand, Prüm (ca. 11 km) en Bitburg (ca. 27 km) met een goede infrastructuur bieden alle voorzieningen voor de dagelijkse behoeften.

Ondanks de rustige ligging is er een goede vervoersverbinding naar de rijksweg 60; de volgende verbindingspunten zijn Prüm en Waxweiler en ongeveer 18 km naar het oosten is het volgende treinstation op de Eifellijn Keulen – Trier.

DEUTSCH:
2 Einfamilienhäuser, Nebengebäuden, Garagen auf einer Fläche von ca. 1,35 ha arrondiert, Nähe Schönecken.

Objekt:
Bei diesem Objekt handelt es sich um zwei Einfamilien-Wohnhäusern und Nebengebäuden, bestehend aus einer Scheune, einer Halle, einer Lagerhalle und vier Garagen mit einer Werkstatt.
Der größte Teil des Grundstücks ist bewaldet. Hier wachsen Tuja, Buchen, Eichen und Nordmanntannen.
Das großzügige Areal hat eine Fläche von insgesamt ca. 13.500 m2 und liegt auf dem Land in eine sehr ruhige Ortsrandlage in einer sehr kleinen Ortsgemeinde in der Nähe von Schönecken.

Das Objekt wird im Moment noch als Kranzbinderei betrieben, die Möglichkeit als Land- und Forstwirtschaftlichen Betrieb ist auch gegeben.

Die Weiterführung der Immobilie als Kranzbinderei bietet hier also beste Voraussetzungen.
Aber auch andere Nutzungsmöglichkeiten sind denkbar.
Die Gebäude bieten eine große Flexibilität, so dass die Räume ideal an die jeweiligen Bedürfnisse angepasst werden können.

Auch geeignet für Menschen, die von einer beruflichen Perspektive auf dem Land träumen oder ihren Lebensmittelpunkt an einen ruhigen Ort verlegen möchten.

Object: EH 6766

Privat:

Einfamilienhaus – Anbau:

Dieses Einfamilienhaus ist zweigeschossig und wurde ca. 1975 an das Haupthaus angebaut. Die Außenwände wurden in Massivbau mit Bruchsteinen gebaut und aufgestockt mit Bims-Steinen errichtet. Die Geschossdecken bestehen aus Beton und Holz und das Dach ist mit Ziegel eingedeckt. Die Außenwände sind verkleidet und gestrichen.

Die Fensterelemente sind aus Kunststoff und mit Isolierverglasung und-Rollläden ausgestattet. Die Eingangstüre ist aus Holz.
In ca. 2018 fanden leichte Renovierungsmaßnahmen statt.

Die Wohnfläche von ca. 77,08 m2 verteilt sich auf das Obergeschoss.
Hinzu kommt eine Nutzfläche von ca. 74,97 m2.

Der Dachraum ist begehbar, besitzt jedoch kein Ausbaupotential.

Die Haupt-Wohnräume befinden sich im Obergeschoss und sind wie folgt aufgeteilt: das Treppenhaus, einen Flur, eine Küche, ein Esszimmer, ein Wohnzimmer, ein Schlafzimmer und das Badezimmer. Weiterhin befindet sich auf dieser Ebene ein Büro.

Die Einteilung im Erdgeschoss umfasst den Dielen-/Eingangsbereich mit Treppenhaus, den Flur, einen Waschmaschinen- +Trockner-Raum, den Heizungsraum, 3 Kellerräume und einen Abstellraum.

Einfamilienhaus – Anbau:

Dieses Einfamilienhaus ist ebenfalls zweigeschossig. Ursprünglich wurde dieses Haus ca. 1945 in Massivbau mit Bruchsteinen gebaut und ca. 1975 um-/ausgebaut. Die Außenwände verputzt und gestrichen und das Dach ist mit Blech eingedeckt.

Die Fensterelemente im Erdgeschoss sind aus Holz ausgestattet. Im Obergeschoss sind Kunststofffenster eingebaut, die mit Isolierglas und PVC-Rollladen ausgestattet sind.

Das Wohnhaus hat eine Wohnfläche von ca. 100,17 m2.
Im Erdgeschoss befinden sich neben dem Eingangsbereich, der Flur, eine Küche, ein Wohnzimmer mit einem Kaminofen und das Badezimmer mit Badewanne, Dusche, Doppelwaschbecken, Bidet und WC.
Das Obergeschoss beherbergt 2 Schlafzimmer und den Speicher.

Das Haupthaus ist seit ca. 26 Jahren vermietet.
Bei beiden Häusern ist der bauliche Zustand normal und es besteht ein geringfügiger Unterhaltungsstau und allgemeiner Renovierungsbedarf.
Die Verbrauchserfassung für Strom und Wasser ist zwischen dem Haus und den Nebengebäuden getrennt.

Heizung:

Für beide Wohnhäuser besteht ein Heizungssystem.
Die Beheizung der Räumlichkeiten erfolgt über eine Öl-Zentralheizung aus ca. 1975. Der Brenner wurde vor ca. 3 Jahren ausgetauscht und das Warmwasser wird mittels Elektroboiler aufbereitet.
Der Öltank hat ein Volumen von ca. 1500 Litern.

Nebengebäuden:

Die Nutzfläche der Scheune, einer offenen Halle mit Kühlraum, der Lagerhalle und der Garagen mit Werkstatt beträgt insgesamt ca. 726,68 m2.

Scheune:

Die gewerblich genutzte Scheune wurde ca. 1958 in Massivbauweise mit Bims gebaut. In 1988 wurde das zweigeschossige Gebäude teilweise renoviert und umgebaut. Alle Räume sind beheizt. Die Außenmauern sind verputzt und gestrichen und das Dach ist mit Tonziegeln gedeckt.

Beheizt wird das Gebäude mit einer Öl-Zentralheizung aus ca.1985. Das Warmwasser wird überwiegend mit Elektroboiler aufbereitet.

Das Erdgeschoss hat eine Fläche von ca. 126,88 m2. Hier gibt es für die Binderei einen Scheunenraum
(ca. 36,04 m2) und ein Lagerraum (ca. 35,75 m2). Vom Scheunen- und Lagerraum führt jeweils eine Treppe in das Obergeschoss.

Weiterhin befinden sich hier für die Mitarbeiter 4 Zimmer, Sozialraum, eine Küche, ein Duschbad mit 4 Duschen, zwei WC-Anlagen und den Flur. Dieser Wohnbereich ist mit Heizkörpern ausgestattet. Die Damen- und Herren WC-Anlagen und das Duschbad wurden erst vor kurzem saniert.

Im Obergeschoss sind 2 Speicherräume (ca. 34,82 m2 und ca. 23,47 m2) vorhanden.

Bei diesem Gebäudetrakt besteht ein allgemeiner Renovierungsbedarf.

Halle:

Die offene, eingeschossige Halle wurde ca. 1986 in Massivbauweise mit Hohlblocksteinen gebaut. Die Wände sind verputzt und gestrichen..

In dieser Halle ist eine Kühlkammer mit einer Fläche von ca. 23,70 m2 und einer Höhe von ca. 230 cm integriert.
In dieser Halle befinden sich 2 große Sectionaltore und 2 Garage Tore. Die Garage Tore können leicht umgebaut werden zur ein großes Sectionaltor.

Lagerhalle:

In 1990 wurde eine Lagerhalle mit eine Größe von ca. 250 m² an die Halle angebaut. Hier befinden sich auch Heizkörper. Sie wurde auf eine Betonpflaster mit einem Pultdach errichtet.
.

Im Erdgeschoss befindet sich ein Lager-/Arbeitsraum mit einer Regal-Anlage auf einer Fläche von ca. 98,84 m2 und ein weiterer Lagerraum mit ca. 26,85 m2 ist vorhanden. Über eine Treppe gelangt man in das Obergeschoss. Hier ist auf einer Fläche von ca. 131,98 m2 ein Lager / Binderei. Die Decke hat eine Traglast von 2 Tonnen pro m2.

Hinter diesen Lagerflächen befindet sich ein weiteres Lager mit ca. 62,69 m2.

Garagen:

Integriert in der Halle befinden sich ebenso in 1990 die 4 Garagen mit einem integrierten Werkstattraum auf einer Fläche von ca. 146,17 m2 angebaut. Das Gebäude wurde in Massivbauweise mit Hohlblocksteinen gebaut und verfügt über einen Starkstromanschluss. Die Wände sind verputzt und gestrichen und der Boden
Diese interessante Immobilie liegt in einer kleinen Ortsgemeinde mit ca. 110 Einwohnern in einer weiten Talebene im Südwestteil der Prümer Kalkmulde etwa zwei Kilometer vom Grundzentrum Schönecken entfernt. Sie gehört der Verbandsgemeinde Prüm an und liegt zudem in Grenznähe zu Belgien und Luxemburg.Dieses Gebiet ist eingebettet in die charakteristische Eifellandschaft mit ihren vielen Gesichtern im ständigen Wechsel zwischen herrlichen, mit Bachläufen durchzogenen Talauen und bewaldeten Höhen, mit naturbelassenen und intakten Lebensräumen und einer vielfältigen Fauna und Flora. Diese Landschaft zieht viele Wanderer, Radfahrer, Reiter und andere Naturfreunde und Erholungssuchende in ihren Bann. Die höchste Erhebung des Prümer Landes im Höhenzug der Schneifel ist mit 698 m über NN das Skigebiet „Schwarzer Mann“.Schönecken, nur wenige Kilomieter entfernt, Prüm (ca. 11 km) und Bitburg (ca. 27 km) mit guter Infrastruktur bieten alle Versorgungsleistungen des täglichen Bedarfs.Trotz der ruhigen Lage besteht eine gute Verkehrsanbindung zur Bundesautobahn 60; die nächsten Anschlussstellen sind Prüm und Waxweiler und etwa 18 km östlich liegt der nächste Bahnhof an der Eifelstrecke Köln – Trier.
Allgemeines: Alle genannten Informationen zum Objekt beruhen auf den Angaben des Eigentümers.Weiterhin bitten wir Sie unsere beigefügten allgemeinen Geschäftsbedingungen zu beachten. Die Zinsen für Hausbau-/ Hauskauf-Finanzierungen sind zurzeit sehr günstig. Nutzen Sie diese günstige Situation! Bei Kaufabschluss ist eine Vermittlungsgebühr von 3,57 % des notariell verbrieften Kaufpreises inkl. der gesetzlichen Mehrwertsteuer an uns fällig.
Makelaarscourtage: 3,570% des Kaufpreises
Energielabel
Energieverbruik: 377
Energie-certificaat geldig tot: 28-10-2031
Energie-efficiëntieklasse: G
Uitgavedatum Energiecertificaat: 2014
377 kWh/(m²·a)
Eindenergieverbruik
 • 0
 • 25
 • 50
 • 75
 • 100
 • 125
 • 150
 • 175
 • 200
 • 225
 • >250
kWh/(m²·a)
Primaire energievraag
Stad:
Postcode: 54614
Land: Germany
Open In Google Maps
Objectnummer: EH6766
Prijs: € 499.000
Woonoppervlak: 178 m2
Perceelgrootte: 13.500 m2
Kamers: 6
Slaapkamers: 3

Neem contact met ons op

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Vergelijkbare Advertenties

Geräumiges Wohnhaus in Dorfrandlage mit groß...

€ 110.000
Geräumiges Wohnhaus in Dorfrandlage mit großem Garten und phänomenaler Fernsicht Salm (9)
Geräumiges Wohnhaus in Dorfrandlage mit großem Garten und phänomenaler Fernsicht Salm (9)
31 110 m2 1.137 m2full info

Bauernhaus mit Scheune *EFH* EIFEL* Natur-Ru...

€ 125.000
Bauernhaus mit Scheune *EFH* EIFEL* Natur-Ruhe* A60/A1 * Alleinlage * Ferienhaus* A1/A60
Bauernhaus mit Scheune *EFH* EIFEL* Natur-Ruhe* A60/A1 * Alleinlage * Ferienhaus* A1/A60
31 123 m2 843 m2full info

Wittlich: WGH mit 2 Wohnungen + Laden | 5,68...

€ 350.000
Wittlich: Pand met 2 appartementen + winkel te koop | 5,68% rendement inclusief bijkomende aankoopkosten en 100k in [meer]
Wittlich: Pand met 2 appartementen + winkel te koop | 5,68% rendement inclusief bijkomende aankoopkosten en 100k in [meer]

Vergelijk Advertenties