Uw zoekresultaten

Prachtig gelegen, vrijstaand huis met bijgebouwen en uitbreidingsmogelijkheden gelegen in het Nimstal (Eifel)

€ 320.000
54614 
Voeg toe aan favorieten
2134
Objectnummer: EH
Prijs: € 320.000
Woonoppervlak: 210 m2
Perceelgrootte: 2.836 m2
Kamers: 9
Slaapkamers: 4
Badkamers: 2

Prachtig gelegen, vrijstaand huis met bijgebouwen en uitbreidingsmogelijkheden gelegen in het Nimstal (Eifel).
Deze vrijstaande boerderij, gebouwd rond 1930 in massieve bouwwijze, is gelegen aan de Nimstalstraße in het oostelijke deel van een klein dorp (100 inwoners en niet in Gallië hoewel er overeenkomsten zijn met bepaalde mensen) van de “Verbandsgemeinde Prüm”. Het ligt gunstig op ongeveer 11 km van Prüm en 22 km van Bitburg. In het volgende dorp zijn de gebruikelijke voorzieningen zoals basisschool, artsen, apotheek, enz.

In 1960 werd het eerste bijgebouw (in het Duits Tenne) toegevoegd aan de oorspronkelijk zeer robuust gebouwde Eifel-boerderij, in 1965 werden de bovenverdieping en het dak van het woongedeelte verhoogd en in 1981 werd een stal (Kuhstall2 op het grondplan) toegevoegd die nooit als stal werd gebruikt. Daarom is deze stal ook geschikt om omgebouwd te worden tot een woning.

In het afgelopen decennium hebben de huidige eigenaren het huis gerenoveerd volgens de bouwbiologische normen. De tuin wordt ook sinds 2008 op eco-biologisch wijze gebruikt en is geschikt voor zelfvoorziening.
Het eigendom bestaat uit een grondstuk van 2836 m2 in twee samenliggende percelen: op straatniveau, een perceel van 925 m2 met een huis en tuin en vervolgens een onbebouwd stuk helling van 1.911 m2, deels weiland en deels bos.

De ruime woning heeft uit 3 verdiepingen en is gedeeltelijk onderkelderd – zie ook de bijgevoegde plattegronden met informatie over de grootte van de oppervlakten. Het huis heeft centrale verwarming op stookolie met geïntegreerde boiler en warmtebuffer op houtkachel. Alle houten ramen hebben dubbel isolatieglas, enkele hebben bovendien rolluiken.

Beschrijving BG:
• De ruim geïnstalleerde keuken heeft twee toegangen, één naar de garage/loods in het bijgebouw en één naar de achtertuin met een kruidenspiraal. De keuken heeft een nieuwe vloer met deels tegels in het ingangsgedeelte en 22 mm dikke zeedennen “Pin des Landes” vloerplanken voor de rest.
• Naast de keuken bevindt zich de eetkamer met een Tulikivi Type VALKIA speksteenkachel. Deze houtkachel heeft ingebouwde waterreservoirs (Tulikivi Green W10 Wärmetauscher) waarvan de warmte wordt opgeslagen in een warmtebuffer in de eronder gelegen kelder. De nieuwe keukenvloeren lopen ook door in de eetkamer.
• Vanuit de gang komt u bij een woonkamer, een gasten WC en een wasruimte. Hier liggen nog de originele vloerplanken.
• De buitenmuren op de begane grond zijn 60 cm dik en oorspronkelijk aan de buitenkant geïsoleerd met 6 cm piepschuim achter het gebruikelijke pleisterwerk.

Beschrijving 1e verdieping
De eerste verdieping heeft 4 kamers, twee balkons en een trap naar de zolder. De vloer van de overloop en op de slaapkamer is vernieuwd met zee-dennen (“Pin des Landes”) planken.
• Links van de trap bevindt zich een slaapkamer die momenteel als kantoor wordt gebruikt. Vanuit deze kamer is er een venster-deur die leidt naar het balkon aan de zuidgevel.
• Dan is er een ruime badkamer met ligbad, WC, bidet en wastafel. Deze badkamer heeft twee ramen, waarvan een deur toegang heeft tot dezelfde balkon als de vorige slaapkamer.
• Ernaast is een doucheruimte met douche, WC en wastafel.
• Een derde kamer is momenteel als hobbyruimte / naaikamer in gebruik.
• Ten slotte is er een slaapkamer / logeerkamer met toegang tot het tweede balkon met zicht op de achtertuin.

Beschrijving 2e verdieping (zolder)

De renovatie van de zolder werd voltooid in 2019 en voor de huidige eigenaars is dit de bekroning van het huis.
• Isolatie: tussen de dakbalken bevindt zich 8-10 cm Styrodur met een dampremmende laag – daarop werden 22 mm ESB (zonder formaldehyde) panelen geplaatst, die vervolgens werden bedekt met 12 mm Fermacell Greenline (Keratin)
• Door de uitbreiding van 1965 hadden beide gevels twee verschillende wanddiktes – dit werd nu gecompenseerd door isolatie met houtwol (UdiRECO Holzfaserdämmelementen der Firma Unger-Diffutherm) in een dikte van 10-16 cm. Een laag klei werd vervolgens op de houtwol aangebracht. Een muurverwarming (Bon-a-Therm) is geïnstalleerd onder de klei aan de zuidoostgevel.
• Alle andere wanden hebben alleen ESB-panelen met Fermacell Greenline. Auro nr. 321 werd als verf gebruikt.
• Zoals gebruikelijk werden zeedennen (“Pin des Landes”) -planken van 22 mm als bevloering gelegd.
• Een schoorsteenaansluiting is voorzien aan de noordwestkant om de HARK 105 (Eco Plus Dauerbrandofen) houtkachel aan te sluiten die nog niet is geïnstalleerd (kan worden overgenomen)
• Er is ook een kleine kamer aan de noordwestzijde die als inloopkast (walk-in wardrobe) kan gebruikt worden.
• In de voorzijde van het dak zijn er naast de dakkapel nog 3 grote Velux-ramen.

Kelder
• De kelder bevindt zich over de gehele diepte van het huis en heeft zijn eigen nog actieve waterbron. Ondanks de droge zomer van 2019 was er nog steeds water beschikbaar om de tuin te irrigeren. Ook zijn waterleidingen al naar de zolder voorzien om zo op natuurlijke wijze (zwaartekracht) de watertoevoer naar de gelijkvloers WC te leveren.
• Dankzij de konstante temperatuur is de kelder zeer geschikt als opslagkelder.
• In de aangrenzende kelderruimte, die zich onder de eetkamer situeerd, bevindt zich een Weishaupt Energie-Speicher WES 660-A-C, een 660 liter warm water boiler/buffer. Deze opslag is geïntegreerd met de centrale verwarming.
• Daar is ook een stil gelegde bakoven.

Beschrijving Bijgebouwen
• De stallen in het verlengde van het woongedeelte worden momenteel gebruikt als tuingereedschapsruimte en als werkplaats.
• De garage /loods heeft twee niveaus: het gelijkvloers gedeelte wordt gebruikt als garage en het gedeelte boven de werkplaats wordt gebruikt als brandhout opslagruimte.
• De koeienstal – aangebouwd in 1980-81 (zie grondplan – Kuhstall 2) werd nooit gebruikt als een koeienstal. Tussen de begane grond en de opslagvloer erboven (gescheiden door een stabiel betonnen plafond) is er een vierkant gat in de achterste hoek waarin een wenteltrap zou passen. Oorspronkelijk was dit gebouw de reden waarom de huidige eigenaars het pand kochten – om deze stal om te bouwen tot een appartement met twee verdiepingen voor de ouders. Helaas hebben de ouders dit aanbod niet aanvaard en daarom wordt de stal nu ook gebruikt als werkplaats en opslagruimte.
• Er is een 3-Fasenspanning (380 V) beschikbaar.

Dak
• Zowel het dak van het woongedeelte als dat van de bijgebouwen zijn in 2014 volledig vernieuwd. Het huis heeft natuurlijke leisteen dakpannen en de bijgebouwen zijn bedekt met trapeziumvormige metalen plaat.
• De goten zijn ook vernieuwd en sneeuwremmen zijn bevestigd aan het dak van het huis.

Energie
• De woning wordt met stookolie CV verwarmd + hitte van de warmtebuffer afkomstig van de Tulukivi Oven.
• De energiepas (EPC) is beschikbaar en geeft E aan.
• De woning heeft zowel 220V als 380V en de stroom wordt geleverd door Greenpeace Energie.

Deze vrijstaande boerderij, gebouwd rond 1930 in massieve bouwwijze, is gelegen aan de Nimstalstraße in het oostelijke deel van een klein dorp (100 inwoners en niet in Gallië hoewel er overeenkomsten zijn met bepaalde mensen) van de “Verbandsgemeinde Prüm”. Het ligt gunstig op ongeveer 11 km van Prüm en 22 km van Bitburg. In het volgende dorp zijn de gebruikelijke voorzieningen zoals basisschool, artsen, apotheek, enz. Het grondstuk grenst aan de Landesstrasse L5 – vroeger was dit de Bundestrasse B5 wat ook de verklaring is waarom deze straat zo breed is. Nadat de autosnelweg A60 opengesteld werd is de straat als sekondaire Landesstrasse L5 ingedeeld met als gevolg dat alleen in de morgen en de late namiddag nog verkeer plaats vindt van mensen die zich van en naar hun werk begeven tussen Bitburg en Prüm. Voor ons was het normaal maar bezoekende stadmensen stelden vast dat men bij ons nog vogels kon horen.
Verkoopkondities: Dit pand wordt verkocht en is beschikbaar na oplevering in overleg. Prijs: € 320.000,- daar hier van particulier aan particulier verkocht wordt zijn er geen makelaars kosten.
Postcode: 54614
Land: Germany
Open In Google Maps
Objectnummer: EH
Prijs: € 320.000
Woonoppervlak: 210 m2
Perceelgrootte: 2.836 m2
Kamers: 9
Slaapkamers: 4
Badkamers: 2

Neem contact met ons op

Vergelijkbare Advertenties

Solides EFH mit Terrasse und Garage im roman...

€ 109.000
Solides EFH mit Terrasse und Garage im romantischen Kautenbachtal Nähe Traben-Trarbach/Mosel
Solides EFH mit Terrasse und Garage im romantischen Kautenbachtal Nähe Traben-Trarbach/Mosel
32 112 m2 320 m2full info

Neu renovierte Doppelhaushälfte mit Garage z...

Op aanvraag
Neu renovierte Doppelhaushälfte mit Garage zu vermieten!
Neu renovierte Doppelhaushälfte mit Garage zu vermieten!
1 120 m2 400 m2full info

Viel Platz zum Wohnen! Großes Wohnhaus mit P...

€ 495.000
Groot woonhuis met zonnepanelen en wintertuin, terras en garage te koop in Dahlem
Groot woonhuis met zonnepanelen en wintertuin, terras en garage te koop in Dahlem
62 495 m2 548 m2full info

Vergelijk Advertenties