Uw zoekresultaten

Appartement in Duitsland kopen

Als u een appartement in Duitsland wilt kopen, moet u zeker kiezen voor de regio Eifel, Moezel of Hunsrück. Er zijn nog steeds zeer interessante goedkope appartementen in een van de mooiste regio’s van Duitsland. Hier kunt u wonen in een gebied waar anderen hun vakantie doorbrengen. En het leuke is dat er ook objecten tussen zitten met een groot stuk grond – iets wat in Nederland ondenkbaar is. Of koop een tweede huis als vakantieappartement in de Eifel, Moezel of Hunsrück voor ontspannen weekenden of vakanties in de natuur. Tevens is dit een zeer goede manier van investeren. U kunt de vakantiewoning verhuren en daarmee goed rendement halen uit uw investering.

KLIK HIER VOOR ONZE APPARTEMENTEN

Wat komt er kijken bij de aanschaf van een Appartement in Duitsland?

In principe vindt de aankoop van een appartement in Duitsland altijd plaats via een notaris. Dit zorgt er voor dat de koper geregistreerd staat in het kadaster. Met de inschrijving in het kadaster is de koper dus de eigenaar. Als het onroerend goed wordt gefinancierd, wordt de zogenaamde land charge order ook via de notaris gedaan. Dit wordt ook in het kadaster ingevoerd. Dit geeft enerzijds het recht van de bank om beslag op het onroerend goed te kunnen leggen als de schuldenaar niet langer zijn krediet bij de bank betaalt. Een paar dagen na de aankoop ontvangt de koper een verzoek van de belastingdienst om de overdrachtsbelasting te betalen. Dit varieert per staat in Duitsland en kan oplopen tot 6,5% in NRW en Berlijn. De overdrachtsbelasting voor onroerend goed wordt aangerekend op de volledige aankoopprijs. Dus koopt met alleen een stuk grond, en bouwt later daarop een huis, dan is dat goedkoper dan degene die een reeds gebouwd eigendom koopt.

Hoe financieren Duitse banken een appartement?

Slechts enkelen kunnen een woning in Duitsland kopen zonder een financiering. Door de alsmaar stijgende vastgoedprijzen wordt steeds meer vastgoed gekocht tegen een hypotheek van 80% of meer. Zelfs de financiering van de volledige aankoopprijs is tegenwoordig niet meer zo zeldzaam. De hypotheekwaarde is de verhouding tussen het bedrag van de financiering en de waarde van het onroerend goed. Hoe hoger deze waarde, hoe groter het risico van de bank op het einde, omdat de vastgoedprijs ook kan fluctueren. De koper moet er echter altijd rekening mee houden dat de extra kosten nog niet voor 100% gefinancierd zijn. De bijkomende inkoopkosten omvatten de kosten voor de notaris, de kadastergegevens, de overdrachtsbelasting en eventuele bemiddelingskosten door een makelaar. Hier moeten kopers ongeveer 10-12% van de aankoopprijs berekenen. Via onze rekenmodule hypotheken kunt u eenvoudig berekenen wat uw maandelijkse hypothecaire kosten zullen zijn. U kunt hier ook direct geheel vrijblijvend een aanvraag doen voor een persoonlijk gesprek en meer informatie.

Bij het kopen van een huis in Duitsland zijn nog een paar extra punten te overwegen. Ten eerste moet de koper overtuigd zijn van de bouwkundige staat van het onroerend goed. Hierbij kunt u gebruik maken van een bouwkundig expert. Zo heeft de koper een goed gevoel om uiteindelijk niet te veel te hebben betaald. Ook is de ligging altijd cruciaal van een appartement. Natuurlijk stijgt de koopprijs met een goede locatie, maar een goede locatie van het pand zorgt ook voor een goede verkoopprijs als het appartement opnieuw wordt verkocht. Het is raadzaam om een makelaar in de hand te nemen bij de aanschaf van vastgoed. De makelaar kan u adviseren over de staat van de woning, maar ook helpen bij de onderhandelingen over de koopprijs. De Makelaars die aangesloten zijn bij Eifelhome hebben veel ervaring met Nederlandse kopers en kunnen u dus goed adviseren. Sommige makelaars spreken zelfs de Nederlandse taal.

Controleer de onderhoudsreserves (VVE)

Degenen die kiezen voor een woning in een flatgebouw/appartementencomplex, moet zeker de notulen van de laatste ledenvergadering VVE inlezen. Hier kunt u zien welke onderhoudsmaatregelen in de komende jaren in behandeling zijn of zijn uitgevoerd. Als er de komende jaren hoge investeringen te verwachten zijn, betekent dit dat de nieuwe eigenaar zal worden verzocht om mee te betalen, en hij mee moet zorg dragen voor het onderhoud van het gebouw. Daarom is het raadzaam om de onderhoudsreserve te bekijken en misschien ook de VVE te vragen of de reserve voor toekomstige geplande reparaties voldoende zal zijn in de komende jaren.

Vergelijk Advertenties