Uw zoekresultaten

Investeren in Duits vastgoed

Als u wat extra geld tot uw beschikking heeft is investeren in vastgoed vaak erg aantrekkelijk. Als u kiest voor een tweede woning in Spanje of Frankrijk is het nadeel dat het ver weg is. Als u kiest voor een woning in Duitsland ligt deze om de hoek. Investeren in Duits vastgoed is dus een hele goede keuze. De prijzen liggen laag voor de ruimte die u ervoor terug krijgt, het vastgoed is op rijafstand van Nederland en daarnaast is de hypotheekrente in Duitsland nog lager als in Nederland, mocht u een deel van het vastgoed willen financieren met een hypotheek.

Vastgoed in Duitsland
Als u Duitsland vergelijkt met andere landen in Europa wijkt de woningmarkt erg af als het gaat om de verhouding tussen huur- en koopwoningen. Vastgoed in Duitsland bestaat voor meer dan 60% uit huurwoningen. De afgelopen 10 jaar zijn in Duitsland de woningprijzen vrijwel gelijk gebleven. Vooral Nederland heeft flinke prijsstijgingen op de huizenmarkt doorgemaakt de afgelopen jaren. Een tweede woning in Duitsland als vastgoedbelegging heeft voor de komende jaren positieve verwachtingen. De Duitse woningprijzen zijn erg ondergewaardeerd vergeleken met andere landen, wat het erg aantrekkelijk maakt om te investeren in Duits vastgoed. Daarnaast zijn de Eifel, Moezel en Hunsrück goed te berijden voor een weekendbezoek of een vakantie. Mocht u de woning willen verhuren als vakantiewoning, dan kunt u rekenen op een goed bezettingspercentage, aangezien deze regio druk bezocht wordt door Nederlanders en Belgen. De spaarrente ligt momenteel tegen de nul-grens, dus investeren in Duits vastgoed is de gouden tip wanneer u iets met uw spaargeld wilt doen.

Vastgoed Eifel
U wilt een woning kopen in de Eifel, Moezel of Hunsrück? Voor investeren in Duits vastgoed bieden wij diverse vastgoedobjecten aan in de Eifel, Moezel en Hunsrück. Als uw Nederlandse vastgoedadviseur zijn wij gespecialiseerd in vastgoed in de Eifel, Moezel en Hunsrück. Wij hebben een groot aanbod aan woningen, vrijstaande huizen, boerderijen, appartementen, vakantie huizen en commerciële objecten.

Woning Duitsland kopen
Welk land u zou moeten kiezen voor een tweede woning is natuurlijk helemaal aan u, maar waarom kiest u niet voor investeren in Duits vastgoed? De woningprijzen liggen relatief laag en Duitsland is dichtbij. De woningprijzen stijgen wel weer licht sinds 2010, maar toch zouden e meeste huizen, zeker in Nederland, het dubbele kosten.

Wat is o.a. de oorzaak hiervan:

 • Na de Duitse hereniging zijn vooral in voormalig Oost-Duitsland de huizen erg achtergebleven.
 • Er is veel krapte in de Nederlandse woningmarkt. In Duitsland is dit niet het geval, hier zijn veel woningen beschikbaar, in sommige gebieden is de bevolkingsgroei in Duitsland zelfs aan het krimpen.
 • Het kopen van een kavel of de aanvraag voor verbouwing is zo geregeld in Duitsland, in tegenstelling tot Nederland waar het erg lang kan duren.
 • Voordat de huidig president Angela Merkel aantrad ging het niet goed met de economie in Duitsland. Er werd nauwelijks geénvesteerd en de huizenprijzen daalden. Sindsdien gaat het beter met de economie en ziet u ook dat de Duitse beurs het beter doet. Er zijn forse stijgingen in de DAX.

Tweede woning Duitsland kopen?
Voor vastgoed aanschaffen in Duitsland zijn de regels anders dan in Nederland. Veel mensen geven dan ook de voorkeur voor het inschakelen van een makelaar. Dit kunnen wij u zeer adviseren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij de aanschaf van Duits vastgoed. Eifelhome is gespecialiseerd in Duits vastgoed en wij kunnen u helpen aan de perfecte tweede woning in Duitsland. Op onze site kunt u het aanbod bekijken van woningen in Duitsland. Het inschakelen van een makelaar is altijd de beste keuze. Dus twijfel niet om contact op te nemen! U kunt bij ons terecht voor al uw vastgoedvragen.

Duits vastgoed is momenteel erg aantrekkelijk. Steeds meer Belgische en Nederlandse beleggers en investeerders hebben de weg naar de buren al gevonden en profiteren van lage aankoopprijzen en hoge directe rendementen. Eifelhome kan u aviseren bij de aankoop van vastgoed in de Eifel, Moezel of Hunsruck.

Waarom investeren in Duits vastgoed?

 • Goede belegging van spaargeld
 • Gunstige verhouding tussen risico en rendement.
 • Aantrekkelijke prijsniveaus en geringe omvang van huidige en te verwachten nieuwbouwactiviteiten.
 • Lagere hypotheekrente

Waarom Eifelhome?

De investeerder of belegger die in Duitsland vastgoed koopt krijgt te maken met andere omstandigheden dan in Nederland of België. Het makelaarssysteem is niet te vergelijken met het Nederlandse systeem en notarissen werken anders. Men kent bijvoorbeeld geen voorlopige koopovereenkomst en het kadaster is niet vrijgegeven. Zo zijn er nog tal van verschillen.

Onze doelstelling is de investeerder hierin goed te adviseren. Ons ruime aanbod, onze kennis van de Eifel, Moezel en Hunsrück en ons uitgebreide netwerk, maken dat wij uw wensen kunnen realiseren.

Eifelhome kan u vastgoed gelegen in de omgeving van de toeristische plaats zoals Monschau, Adenau, Daun, Gerolstein, Prum en Bitburg aanbieden. Monschau is hiervan de stad met de meeste toeristische bezoekers.

Waarom investeren in Monschau en omgeving?

Monschau ligt in de smalle en diepe vallei van de rivier de Roer in het Eifel Nationaal Park, Deelstaat NordRhein Westfalen. Monschau heeft ongeveer 14.000 inwoners en ligt op 235 km van Utrecht.

 • Sinds maart 1996 is het benoemd tot Luftkurort.
 • Sinds 2000 organisator van zeer succesvolle Open Air Klassik Festspiele.
 • Circa 2.000.000 toeristen per jaar.
 • Circa 170.000 overnachtingen per jaar. In hoogseizoenen te kort aan bedden.
 • Veel potentiële projecten die de stad een impuls geven.
Investeren in Duitse vakantiewoningen:
Nu Duitsland alweer nummer 1 vakantieland is voor Nederlanders, is er zeer veel vraag naar vakantiewoningen. De Eifel, Moezel en Hunsruck is door haar mooie omgeving en ligging ideaal voor zowel de korte als lange vakanties. Dit maakt de Eifel zeer interessant voor u als investeerder om te kiezen voor een vakantiewoning waar zowel uzelf in kunt verblijven maar die ook verhuurd kan worden en u er een goed rendement aan over houdt.

Vergelijk Advertenties