Uw zoekresultaten

Huis kopen in de Hunsrück in Duitsland

In het zuiden van Duitsland, naast de grens met Luxemburg en België en ten zuiden van de Eifel, ligt de deelstaat Rijnland-Palts. Hier ligt het laaggebergte Hunsrück. De hoogste berg in dit gebied is de Erbeskopf met 818 meter en een gedeelte van de Hunsrück is een beschermd nationaal park, genaamd Hunsrück-Hochwald. U ziet, dit gebied is een ideale plek om vakantie te vieren, maar wonen in de Hunsrück is ook heel aantrekkelijk. Bijvoorbeeld een huis kopen in de Hunsrück, bezorgt u onbezorgde vakanties in prachtige natuurgebieden. Als u overweegt te wonen in de Hunsrück, of vastgoed in de Hunsrück aan te kopen, dan kan Eifelhome u heel goed van dienst zijn.

Het gebied Hunsrück

Hunsrück staat vanuit het verleden bekend als een delfplaats van leisteen. Aangezien dit niet meer rendabel werd, zijn de leisteengroeves gesloten en is de leisteengroeve in Bundenbach opengesteld voor het publiek. Hunsrück is een waar wandelparadijs. Vooral nationaal park Hunsrück-Hochwald is befaamd door de ongerepte natuur met bossen, riviertjes met watervallen en allerlei flora en fauna. In dit park lopen bijvoorbeeld de meeste wilde katten van Europa rond, maar ook wilde zwijnen en herten. Ook kunt u gebruik maken van de vele fietsroutes door de Hunsrück. De schone natuur maakt wonen in de Hunsrück absoluut de moeite waard.

Voordelen van een huis kopen in de Hunsrück

Naast het feit dat wonen in de Hunsrück, wonen is te midden van de prachtige natuur, zijn er nog veel meer voordelen aan het wonen in Duitsland. Duitsland is niet ver van Nederland, dus u bent er zo. Er is veel meer ruimte, dus voor de prijs van een appartementje in Nederland, kunt u in Duitsland een vrijstaand huis met grote tuin kopen. Dit komt omdat er vooral in deze regio geen krapte op de woningmarkt is en de prijzen dus laag of stabiel blijven. Ook kunt u goedkoper boodschappen doen en de brandstofprijzen en wegenbelasting zijn lager dan in Nederland. Vastgoed in de Eifel en wonen in Hunsrück zorgen er tevens voor dat u lagere gemeentelijke belastingen betaalt, dan u in Nederland gewend bent. Het is aan te raden om rond te kijken op de Duitse hypotheekmarkt. Bij de aanschaf van Duits vastgoed bent u niet gebonden aan een Nederlandse hypotheek en de hypotheekrente in Duitsland ligt nog lager als in Nederland.

Huis kopen in de Hunsrück via een makelaar

Hebt u besloten om een (tweede) woning in de Hunsrück te kopen, dan loont het om op zoek te gaan naar een Duitse makelaar die kan helpen met de aankoop. De Duitse makelaar is op de hoogte van alle regels en spreekt vloeiend Duits. Eifelhome werkt samen met verschillende Duitse makelaars en kunnen u op alle gebieden ondersteunen. Wanneer u een woning gaat bezichtigen neemt u dan uw makelaar mee. De makelaar kent de buurt en weet hoe het is om te wonen in de Hunsrück. Wanneer u een geschikte woning heeft gevonden, sluit u een soort van voorlopig koopcontract af (Kaufvertrag). Wanneer de koper en verkoper beiden akkoord zijn met de voorwaarden, tekent u de Auflassung. Beide contracten moet u bij de notaris tekenen. De woning staat definitief op uw naam als deze in het kadaster (grundbuch) is ingeschreven en kunt u gaan wonen in de Hunsrück.

Eigenlijk is Duitsland één van de makkelijkste landen om een woning te kopen. Het is dichtbij, gelijkwaardige cultuur en in vele opzichten goedkoper. Dit zijn prettige bijkomstigheden van een huis kopen in de Hunsrück.

 

Overnachten in de Hunsruck

Vakantiehuizen / appartementen in de Hunsrück
Vakantiepark in de Hunsrück

Hotels in de Hunsrück

Hotels in:
Trier – Boppard – Lautzenhausen – Büchenbeuren – Sohren – Sankt Goar – Oberwesel – Zell – Bacharach – Vliegveld Hahn

Huizen in de Hunsrück
Klik hier voor ons aanbod aan huizen in de Hunsrück en Moezel.

Waar ligt de Hunsrück?
De Hunsrück ligt onder de Eifel en de rivier de Moezel. Plaatsen zoals Trier, Kirchberg, Simmern, Saarberg, Losheim en Mosbruch.

Wandelen in de Hunsrück
In uw eigen tempo kunt u de prachtige Hunsrück leren kennen. Uitgestrekte wandelpaden geven u het uitzicht over het prachtige landschap. Verschillende prijzen heeft het gebied al gewonnen; ‘Schonster Wanderweg Deutschlands 2009’ en ‘Top Trails of Germany’. Bekende wandelroutes zijn ‘Saar-Hunsrück-Steig, Soonwaldsteig, Ausoniuswanderweg, Keltenweg en de Pradikatswanderweg door het Natuurpark Soonwald. Dus voor de wandelaars genoeg te doen in de Hunsrück.

Fietsen in de Hunsrück
Net als wandelwegen zijn er ook genoeg fietsroutes in de Hunsrück. Bekende fietsroutes zijn de Schinder-hannes-Radweg, Nahe-Hunsrück-Moselroute, Lutzelsoon-Radroute en Ruwer-Hochwald-Radweg of voor de mountainbiker de Hunsrück RadAktivRouten. De beklimming van de hoogste berg van Rheinland-Platz, de Erbeskopf is een hele klus maar leuke uitdaging.
Kijk voor meer informatie op: www.hunsruecktourisk.de

Regio Kell am See
Aan dit meer zijn verschillende watersporten mogelijk. Bijvoorbeeld zeilen of met een bootje varen. Het meer bevindt zich in het natuurpark Saar-Hunsrück. Kijk voor meer informatie op: www.hochwald-ferienland.de

Erbeskopf
De hoogste berg van van Rheinland-Platz, de Erbeskopf biedt in de zomer en winter tal van recreatieve en sportieve mogelijkheden. In de zomer ligt er een rodelbaan en kunt u er prima wandelen en fietsen. In de winter kunt u skien en langlaufen. 2 moderne sneeuwmachines zorgen voor goede kwaliteit sneeuw. Ook een winter rodelbaan zorgt voor veel plezier.
Kijk voor meer informatie op: www.erbeskopf.de

Enkele handige toeristische links:
www.naturpark-soonwald-nahe.de (natuurpark)
www.naturpark.org (natuurpark Saar-Hunsrück)
www.hermeskeil.de (Regio Hermeskeil, o.a. vliegtuigmuseum en Burgt Grim)
www.ruwer.de (Regio Ruwe, o.a. wijngaarden Riesling en Ruine Sommerau)
www.morbach.de (Regio Morbach, o.a. ruïne Baldenau en kleine natuurlijke waterval ‘Holzbachklamm’
www.bernkastel-kues.de (Regio Bernkastel-Trarbach, o.a.de bekende rivier de Moezel)
www.kirchberg-hunsrueck.de (Regio Kirchberg, o.a. kasteel in Gemunden)
www.simmern.de (Regio Simmern, o.a. Schinderhannes toren)
www.rheinboellen.de (Region Rheinbollen, o.a. Hochwildschutzpark en zwembad)
www.kastellaun.de (Regio Kastellaun o.a. nabij Rijn en Moezel, Burgt Kastellaun en Hochseilgarten)
www.trier.de (Romeinse stad om absoluut niet te vergeten, veel historische bezienswaardigheden)

Vergelijk Advertenties