Uw zoekresultaten

Emigreren naar Duitsland

Er kunnen allerlei redenen zijn om te emigreren naar Duitsland. Dit kan een baan zijn, studie, of gewoon omdat u Duitsland een prettig land vind om te wonen. Duitsland heeft dan ook mooie steden en zeker ook zeer mooie natuur die een grote verscheidenheid kent. In het noorden is het plat, terwijl het zuiden bergachtig is. Er is veel meer ruimte beschikbaar, dus woningen kunnen groot zijn met een grote tuin. Ook is Duitsland relatief veel goedkoper. De Duitse huizenmarkt kent geen krapte, dus aan een grote woning is gemakkelijk te komen. Boodschappen, brandstoffen, motorrijtuigenbelasting zijn ook een stuk lager dan in Nederland. Terwijl de sociale voorzieningen in veel gevallen dezelfde standaard hebben als in Nederland. Voor emigratieadvies en vastgoed in Duitsland kan Eifelhome u goed op weg helpen. Zij zijn gespecialiseerd in vastgoed in de Eifel, dus als u plannen heeft om vastgoed in de Eifel te kopen, bent u bij hen aan het juiste adres.

Waar moet u op letten voor emigreren naar Duitsland?
Nog voordat u definitief gaat verhuizen, moet u op zoek naar een woning. Het is verstandig een Duitse makelaar te zoeken die u kan helpen met het gehele proces rond het kopen van een woning. Eifelhome werkt samen met makelaars voor vastgoed in de Eifel Moezel en Hunsrück.

Als u een huis gevonden heeft en uw verhuisdatum heeft gepland moet u zich vanaf 5 dagen voor vertrek uitschrijven uit uw gemeente. U moet uzelf en uw gezin legitimeren. Bij uitschrijving ontvangt u een bewijs van uitschrijving. In de meeste gevallen dient u uw nieuwe adres op te geven, zodat eventuele belastingaanslagen of oproepen voor verkiezingen daar terecht komen. In uw nieuwe Duitse gemeente moet u zich nu binnen 8 dagen na vestiging inschrijven. Dit doet u middels een Einwohnermeldeamt. Hierbij gevoegd moet worden het bewijs van uitschrijving en uw identiteitsbewijs. U krijgt van uw nieuwe gemeente een Anmeldebestätigung. Dit is tevens (voor EU burgers) uw bewijs van recht op verblijf. Als u als EU burger, in Duitsland werkt, zelfstandig bent, studeert of uitkering ontvangt dan is een aparte verblijfsvergunning niet nodig. Het is daarom verstandig om bij aanmelding bijvoorbeeld een loonstrook mee te nemen, als bewijs dat u onder deze categorie valt. Als u zelfstandig bent moet u ook nog een Gewerbeanmeldung invullen, zodat uw bedrijf zich zo ook in Duitsland vestigt.

Overige zaken om te regelen
Er zijn nog enkele zaken wat u moet regelen. Tenzij u in Nederland blijft werken, dient u een Duitse gezondheidsverzekering af te sluiten bij een Krankenkasse. Dit is een standaardziekenfondsverzekering voor Duitsland. Daarnaast is er nog een mogelijkheid om een particuliere verzekering af te sluiten, maar is niet noodzakelijk. Een basis zorgverzekering via de Krankenkasse wordt berekend aan de hand van uw bruto inkomen en is ongeveer 15 a 16%. De zorg in Duitsland is erg goed en vergelijkbaar met Nederland. Het is ook handig om een Duitse bankrekening te openen. Als Nederlander is dit heel simpel en kunt u bij alle Duitse banken terecht, of bij in Duitsland opererende Nederlandse banken.

Uw auto invoeren is ook van belang. U moet uw auto binnen 14 dagen in Duitsland laten registreren. Hiervoor moet u eerst uw auto laten keuren bij de TÜV of Dekra. Met het keuringsbewijs gaat u dan naar het Straßenverkehrsamt. Daar krijgt u uw nieuwe kentekenbewijs en kunt u nummerplaten laten maken. Nu kunt u uw auto in Nederland bij de RDW gaan afmelden.

Fiscale zaken
Om te voorkomen dat Nederlanders die in Duitsland wonen dubbel aangeslagen worden, is er een belastingverdrag tussen beide landen. U mag uw tweede woning in box 3 plaatsen. Hier wordt geen inkomstenbelasting geheven. De waarde van uw huis minus de hypotheek valt dan onder de vermogensbelasting, maar dit restant valt dan vaak weer weg tegen de inkomstenbelasting die u in Duitsland betaalt.

Er zullen ongetwijfeld nog meer zaken te regelen zijn, maar dit zijn de basiszaken die u geregeld moet hebben als u gaat emigreren naar Duitsland.

Eifelhome biedt objecten aan in de Eifel, Moezel en Hunsrück en heeft een aantal handige tips en links voor u. Veel klanten van ons zijn al geëmigreerd naar Duitsland. Wij raden u aan de volgende informatieve boeken aan te schaffen. Deze boeken vertellen u alles over wat u wilt weten over emigreren naar Duitsland. Hierdoor zal de stap richting ons buurland een stuk makkelijker worden:

Boek ‘Wonen en kopen in Duitsland’ van uitgever Guide Lines
Inhoud: juridisch, fiscaal en financieel informatie-handboek over wonen en onroerend goed in Duitsland.
Prijs: 22,50 euro
BESTELLEN BIJ BOL.COM

Boek ‘Emigreren kun je leren’ (algemeen)
Inhoud: De laatste jaren neemt de emigratie uit Nederland weer toe. Voor hen die deze beslissing overwegen of uitvoeren, is deze publicatie uitgebracht die als een soort handboek voor emigranten wordt gepresenteerd. Na inleidingen over emigratie in het verleden en de psychologische en sociale consequenties van emigratie volgen paragrafen over de praktische problemen ervan, te weten financiële en juridische aspecten (bijvorbeeld belastingen, verzekeringen), emigreren met kinderen (bijvoorbeeld school, taal) en de voorbereidingen van de laatste zes maanden voor vertrek.
Prijs: 10.00
BESTELLEN BIJ BOL.COM

Hieronder vindt u een aantal handige links:

Startpagina:
https://emigratie.startpagina.nl

Emigratiebeurs:
https://www.emigratiebeurs.nl

Informatie over emigreren naar Duitsland:
http://www.verhuis.de/start/

Vergelijk Advertenties