Uw zoekresultaten

Huis kopen in de Eifel

Een van de mooiere gebieden van Duitsland is het gebied de Eifel. Dit gebied ligt aan de grens met België en Luxemburg en wordt door veel Nederlanders bezocht voor vakantie. Het is namelijk een ideaal gebied om veel te wandelen en te fietsen. Maar naast vakantie vieren, ontdekken Nederlanders de Eifel ook om er te wonen, permanent of een tweede (vakantie)huis. Een huis kopen in de Eifel is namelijk ook veel gemakkelijker dan op de krappe huizenmarkt in Nederland. Als u de opties voor vastgoed in de Eifel eens wilt bekijken, dan kan Eifelhome u prima bijstaan. Eifelhome is gespecialiseerd in een Eifel huis kopen en zal u door hun contacten goed kunnen adviseren voor een makelaar in de Eifel.

Het Eifel gebied

Het Eifel gebied is een middelgebergte, met enkele hoge toppen, zoals de Ernstberg, de Schwarzer Mann en de hoogste berg in het gebied: de Hohe Acht met 747 meter. Als u een Eifel huis gaat kopen bent u verzekerd dat u te midden van prachtige natuur woont, met enkele grote natuurparken. Ook prachtig is de Vulkaan-Eifel, vol met kratermeren van oude vulkanen. Daarnaast zijn er mooie Duitse steden in de buurt zoals Trier, die tot de oudste stad van Duitsland gerekend wordt, Adenau, Monschau, Aken en Bonn. In de buurt, over de grens bevinden zich steden als Maastricht en Heerlen, dus Nederland is nooit ver weg. U ziet, een huis kopen in de Eifel is met al deze steden in de buurt en met behulp van een makelaar uit de Eifel een uitstekende keus. U woont in een prachtig gebied, met elke dag een vakantiegevoel, maar tegelijkertijd bent u dicht bij Nederland.

Wonen in Duitsland

Een huis kopen in de Eifel biedt meer voordelen dan alleen de omgeving en de ruimte. De kosten liggen over het algemeen in Duitsland veel lager dan in Nederland. Aangezien Duitsland geen krapte op de woningmarkt kent, is bijvoorbeeld vastgoed in de Eifel stukken goedkoper dan vastgoed in Nederland. Ook de kosten voor leefonderhoud zijn lager, boodschappen, brandstoffen, wegenbelasting en de lokale belastingen, u betaald veel minder dan in Nederland. De Duitse gezondheidszorg is vergelijkbaar met de Nederlandse, maar dan ook weer goedkoper. Zoals u dus ziet, een Eifel huis kopen, levert tal van voordelen op.

Een huis kopen in de Eifel

Als u daadwerkelijk de stap zet om een Eifel huis te kopen, kan Eifelhome u in contact brengen met een makelaar in de Eifel. Ook voor overig (juridisch) advies over het kopen van een woning en over Duitsland kunt u prima bij hen terecht. Als u een huis gevonden heeft, zal u eerst een Kaufvertrag moeten tekenen. Dit is het zogenaamde voorlopig koopcontract. Als u het met de verkoper geheel eens bent, tekent u de Auflassung. Deze contracten tekent u bij de notaris. De woning wordt dan ingeschreven in het Duitse kadaster, het Grundbuch. Daarna is de woning daadwerkelijk van u. U kunt nu gaan wonen in de Eifel of uw huis als vakantiewoning gebruiken.

Overige zaken voor een huis kopen in de Eifel

Als u in Duitsland gaat wonen, dienen er enkele zaken geregeld te worden. Zo moet u zich binnen vijf dagen uitschrijven bij uw huidige Nederlandse gemeente. Met het bewijs van uitschrijving, meldt u zich bij uw nieuwe Duitse gemeente om u daar in te schrijven. U heeft als EU burger verder geen verblijfsvergunning meer nodig. Omdat u nu te maken krijgt met Duitse inkomstenbelasting, mag u uw woning onderbrengen in Box 3, zodat u in Nederland geen inkomstenbelasting betaald. U moet ook een zorgverzekering afsluiten bij de Krankenkasse. Daarnaast dient u uw auto binnen 14 dagen te laten keuren, zodat uw auto een Duits kenteken krijgt.

Zoals u ziet, er zijn enkele zaken die geregeld moeten worden, maar een Eifel huis kopen, is lang niet zo ingewikkeld, als u misschien gedacht had.

Voordelen van een huis kopen in de Eifel
 • Woningen in de Eifel zijn groter en goedkoper dan in Nederland.
 • Prachtige omgeving, natuur en veel culturele en sportieve activiteiten mogelijk.
 • Er zijn meer en goedkopere bouwkavels beschikbaar dan in Nederland. Er worden in de Eifel bouwkavels aangeboden voor € 20 tot € 100 per m2.
 • In de Eifel staan veel alleenstaande woningen met ruime tuin en eigen oprit.
 • Als u emigreert, dan is het autorijden goedkoper in Duitsland.
 • Bij financiering van uw eerste woning in de Eifel, kunt u de hypotheekrente in Nederland aftrekken. Voorwaarde is wel dat u belastbaar inkomen in Nederland heeft.
 • Gemeentelijke belastingen en heffingen zijn in de Eifel een stuk lager dan in Nederland.
 • Het sociale klimaat in de Eifel is goed.
 • Het Duitse volk heeft de algemene normen en waarden hoger in het vaandel staan dan de Nederlanders.
 • De Eifel is een zeer veilig gebied met weinig criminaliteit en overlast.
 • Duitsland heeft een zeer goed zorgstelsel.
 • Er zijn nauwelijks wachtlijsten in de gezondheidszorg.

Bekijk hier ons aanbod aan vastgoed in de Eifel.

Overnachten in de Eifel

Eifelbooking is een vakantiewebsite voor hotelspensionscampingsvakantieparken en particuliere vakantiehuizen voor het gehele Eifelgebied.

De Bondsrepubliek Duitsland heeft 82 miljoen (2007) inwoners in 16 deelstaten. Duitsland is sinds 1949 een democratisch-parlementaire bondsstaat. Momenteel is Angela Merkel Bondskanselier. De bevolkingsdichtheid is 231 inwoners per km2 (Nederland: 394). Duitsland behoort naast de VS en Japan tot de drie grootste economieën in de wereld.  De Eifel ligt in de deelstaten: Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts. Noordrijn-Westfalen is economisch de belangrijkste deelstaat van Duitsland en telt de meeste inwoners (18 miljoen). Rijnland-Palts  is de deelstaat die grenst aan België, Luxemburg en Frankrijk en waar Rijn en Moezel zich een weg door banen. Het is het grootste wijnbouwland van Duitsland. Voor meer informatie over Duitsland en de verschillende bondsstaten, kunt u de site http://www.evd.nl/ bezoeken.

Bron: EVD en Wikipedia

De Eifel

De Eifel is het oostelijke deel van het middelgebergte Eifel-Ardennen, ook wel de Duitse Ardennen genoemd. De Eifel ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. De Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts en staat bekend om haar mooie natuur en wijdse landschap. Het hoogste punt is de Hohe Acht met 747 meter. Het noordelijkste gedeelte van de Eifel noemt men het Ahrgebergte. Sinds 2004 is een deel van het noorden van de Eifel “Nationaal Park” geworden (http://www.naturpark-eifel.de ). Eifelhome biedt voornamelijk woningen aan in de Noord-Eifel en in het nationale park.

Steden/Dorpen in en rondom de Eifel

Monschau  
Monschau is een kleine historische stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het laagste punt van de stad ligt 420 meter boven zeeniveau. De stad heeft 13.000 inwoners. Monschau ligt in de smalle en diepe vallei van de Roer, op vier kilometer van de Belgische grens. Monschau wordt jaarlijks bezocht door 1,6 miljoen toeristen. Gebouwd tussen de heuvels, heeft dit plaatsje met zijn vakwerkhuisjes en kleine winkelstraatjes een nostalgische aanblik. Men vindt er veel bezienswaardigheden. Ook de periode rondom kerst is zeer zeker de moeite van een bezoek waard . Er zijn dan gezellige kerstmarkten en er is dan een verhoogde kans op sneeuw.

Aken

Reeds ontdekt en geprezen door Karel de Grote heeft deze keizerstad zijn charmes door de jaren heen behouden. De oude stad heeft een prachtige dom, stadhuis en musea. Ook zijn er schitterende winkelpromenades.  De kerstmarkt van Aken is zeer beroemd.
Koln
De prachtige dom, gigantische winkelstraten en vele bezienswaardigheden maken van Keulen een stad waarin u van alles kunt beleven. Romeinse opgravingen wisselen hypermoderne bebouwing af. Keulen, Köln of Cologne is zeer zeker een bezoek waard.

Adenau en Nurburgring

Adenau is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, en maakt deel uit van het district Ahrweiler. Adenau telt 2921 inwoners. Vlakbij Adenau ligt de bekende Nurburgring. De Nürburgring ligt in Nürburg, Rijnland-Palts, Duitsland, is een circuit dat vooral bekend is dankzij de Formule 1, die er jaarlijks neerstrijkt voor de Grand Prix van Europa. Vroeger voerde het parcours de rijders over 22 km, langs 172 bochten door de dennenbossen (de Nürburgring Nordschleifel).

Prum

Prüm is een gemeente in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, gelegen in het district Bitburg-Prüm. In 721 werd in Prüm door de Karolingers de abdij Prüm gesticht. Nabij Prüm werd ook de verdeling van het rijk van Lotharius I besloten met het verdrag van Prüm. Karel de Grote werd waarschijnlijk op 2 april 748 in Prüm geboren. Prüm maakte deel uit van het keurvorstendom Trier maar was omgeven door Luxemburgs gebied (Kronenburg, Neuerburg, Bitburg). Na Waterloo werd Prüm met het hele oostelijke deel van Luxemburg bij het congres van Wenen aan Pruisen toegewezen.

Het benedictijnenklooster werd in 1794 door de Fransen opgeheven. Sinds 1802 is de abdijkerk parochiekerk, die in 1950 tot basiliek verheven werd. In deze Sint-Salvatorbasiliek ligt keizer Lotharius I begraven. De kerkschat bevat talrijke relieken, waaronder partikels van de Heilige Sandalen van Christus, de Heilige Drie Artsen en verschillende vroege martelaren.

 

 Trier
De meest bekende stad in de Eifel is Trier. Het 2000 jaar oude Trier is de oudste stad van Duitsland.  De vele musea, bezienswaardigheden, en fraaie monumentale binnenstad maken de stad een toeristische trekpleister.
Bad Münstereifel
Bad Münstereifel heeft een schitterend ommuurd Middeleeuws stadcentrum. Dit overromantische stadje trekt veel toeristen. De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in of rond de hoofdstraat, met in het midden hiervan een riviertje dat door de bedding van oude kademuren stroomt.
Blankenheim
Blankenheim is een prachtig middeleeuws plaatsje met kleine, steile straatjes en trappetjes, 16de eeuwse stadspoorten, romantische vakwerkhuizen en tuinen. In dit plaatsje ontspringt vanonder een piepklein huisje de rivier de Arh. Zoals vele steden in de Eifel maakt ook hier een burcht deel uit van het stadszicht. Doordat na de Franse Revolutie deze burcht geen functie meer had kwam ze in verval. In de restanten is nu een jeugdherberg gebouwd. Bezoek zeker de prachtige kerk met muur- en plafondschilderingen.

Naast deze kerk gaan de meeste toeristen ook naar de Ahrquelle. Dat is de bron van de Ahr, een zeer bekende rivier. Het is een put gelegen midden in het dorp. Blankenheim is ook een aanrader voor zijn mooi gerestaureerd stadscentrum met zijn prachtige vakwerkhuizen en oude vestingspoorten.

Ahrweiler

Ahrweiler is een prachtige middeleeuwse stad met oude stadsmuren en vier stadspoorten. Er zijn hier verschillende bijzondere bezienswaardigheden te vinden, waaronder de oude Narktplatz met het oudste hotel uit de regio, de St. Laurentiuskirche, waarvan de eerste steen gelegd werd in 1269, en de Weißer Turm, een gotisch torenhuis waarin nu het ‘Museum der Stadt Bad Neuenahr-Arhweiler’ gevestigd is. Verder wordt Ahrweiler omringd door vele wijnvelden. Ahrweiler is een belangrijk productiecentrum van rode wijn.

Hellenthal
Hellenthal is in de winter skigebied en in de zomer kunt u er fantastisch recreëren. Zo kunt u het prachtige stuwmeer Oleftalsperre bezoeken. Watersport is hier niet toegestaan, maar het meer wordt omringd door een 13 kilometer lang wandel- en fietspad. In de omgeving van Hellenthal zijn heuvels tot ruim 700 meter hoog. Er zijn daarom voldoende mogelijkheden voor de serieuze wandelaars en fietsers. Vlakbij het stuwmeer ligt het Wildfreigehege park. In dit 65 hectare grote wildpark leven inheemse dieren zoals damherten, reeën, gemzen, steenbokken en diverse (roof)vogels.

 

Tevens zijn de steden/plaatsen MechernichHeimbach, Prüm, Bitburg en Koblenz de moeite waard te bezoeken.

Activiteiten, bezienswaardigheden en sportmogelijkheden

De Eifel biedt tal van mogelijkheden voor de sportiviteit, het vermaak en ontspanning. Hieronder een opsomming van alle mogelijkheden en links voor meer informatie:
·          Wintersport (skiën en langlaufen) in Rohren of indoorbaan Hürth http://www.sommerbobbahn.de/ger/winter.php
·          Wintersport (skien en langlaufen) in Hellenthal http://www.hellenthal.de/
·          Hohes Venn is voor een voor Europa uniek en erg sfeervol hoogveen gebied, dat gemaakt lijkt om te wandelen http://www.naturpark-hohesvenn-eifel.de/
·          Golfen in Bad Münstereifel en Hillesheim http://www.golfreiswijzer.nl/nl/streek/587/duitsland/eifel/
·          Fietsen & mountainbiken http://www.mtb-eifel.de/
·          Wandelen http://www.eifelverein.de/home/  (vereniging voor wandelaars, 30.000 mensen lid)
·          Nordic-walking http://www.nowateam.net/ (Nordic-walkingvereniging) (Monschau)
·          Zeilen op de Rursee http://www.rursee.de
·          Vulkaaneifel met kratermeren http://www.vulkaneifel.de/
·          Rondvaart op de Rursee http://www.rursee-schifffahrt.de/
·          Nuerburgring waar ieder jaar Formule 1 komt, tevens amusementspark aanwezig http://www.nuerburgring.de/
·          Zomerbobbaan in Rohren (Monschau) http://www.sommerbobbahn.de/
·          Pretpark Phantasialand bij Bruhl http://www.phantasialand.com/
·          Motorrijden door de Eifel
·          Saunadorf Roetgen Therme, een complete beautyfarm http://www.roetgen-therme.de/therme/beauty/
·          Kölner Zoo, de mooiste dierentuin van Duitsland.http://www.zoo-koeln.de
·          Wildpark in Hellenthal http://www.wildgehege-hellenthal.de/

Culturele bezienswaardigheden

De Eifel biedt tevens veel culturele bezienswaardigheden. Hieronder een opsomming van alle mogelijkheden en links voor meer informatie:

·          Bierbrouwerij in Monschau http://www.brauerei-museum.de/hol/museum_a.php
·          Loodmijnen in Hellenthal
·          Historische Senfmühlein Monschau http://www.senfmuehle.de/
·          Glasblazerij in Monschau http://www.mk-glas-design.de/
·          Model-treinmuseum Euro Technica in Hellenthal-Losheim
·          Eifelmuseum in Blankenheim http://www.eifelmuseum-blankenheim.de/start.htm
·          Vulkaanmuseum in Daun http://www.vulkaneifel.de/eifel-vulkanmuseum/
·          Rheinisches Freilichtmuseum in Kommern-Mechernich http://www.kommern.lvr.de/
·          Burcht Eltz in Münstermaifeld
·          Vogelsang vlakbij Einruhr http://www.vogelsang-ip.de/

Vergelijk Advertenties