Uw zoekresultaten

Immo Eifel Duitsland

Geplaatst door Lisa Volwerk on 14-05-2018
| 0
Wonen in de Eifel | Immo Eifel 

Hoewel wij een buurland van Duitsland zijn, hebben veel Nederlanders nog geen idee, wat voor prachtige natuur en steden Duitsland biedt. Immo Eifel (vastgoed in de Eifel) is momenteel zeer aantrekkelijk. Vooral de gebieden de Eifel, de Moezel en Hunsrück zijn prachtige gebieden die veel bieden voor onder andere vakantie, maar heeft u er wel eens aan gedacht om te wonen in één van deze gebieden? Dit kan permanent zijn, maar een vakantiehuis als tweede woning is ook heel goed mogelijk. Immo Eifel zoeken hoeft ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Eifelhome kan u heel goed van dienst zijn bij het zoeken naar vastgoed in de Eifel.

Het gebied de Eifel
De Eifel ligt ten noorden van de Moezel aan de grens met Luxemburg en België en bevat de Eifel Ardennen, waar een stukje van doorloopt in België, als de Belgische Ardennen. Het hoogste punt van de Eifel Ardennen is de Hohe Acht van 747 meter. Enkele grote steden rondom de Eifel zijn: Aken, Monschau, Köln en de oudste stad van Duitsland: Trier. U ziet, met deze steden zijn de keuzemogelijkheden voor Immo Eifel behoorlijk groot. De Eifel leent zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen en mooie fietstochten. Er zijn natuurparken, bossen en meren en u kunt zelf bepalen of u een flinke klimtocht wilt maken of een rustige wandeling. In de winter woont u met uw Immo in de Eifel zelfs dicht bij de wintersportgebieden die deze regio te bieden heeft.

Voordelen van kopen immo in de Eifel
Het wonen in Duitsland biedt ten opzichte van wonen in Nederland vele voordelen. Hoewel Duitsland 82 miljoen inwoners heeft, zijn veel gebieden lang niet zo dichtbevolkt als in Nederland. U heeft dus nog de ruimte voor een groot huis en een grote tuin, met als grootste voordeel: Immo Eifel is vele malen goedkoper dan vastgoed in Nederland. U zult verbaasd staan, wat voor Immo Eifel u krijgt aangeboden voor uw budget en wat u daarvan in Nederland zou kunnen kopen. De woningen in Duitsland zijn normaliter van goede Duitse kwaliteit. Daarentegen hebben vastgoedobjecten in de Eifel regelmatig achterstallig onderhoud, waardoor de prijs nog gunstiger lijkt. Houd bij de aanschaf rekening met verbouwingskosten. Boodschappen kunnen ook soms tot wel 30% goedkoper zijn dan in Nederland en ook brandstoffen en wegenbelasting zijn goedkoper. Ook hoeft u over uw aangeschafte Immo Eifel niet zoveel gemeentelijke belastingen te betalen, als wat u gewend bent in Nederland.

Aankopen van Immo Eifel
Voor de aankoop van vastgoed in de Eifel zijn enkele zaken waar u van op de hoogte moet zijn. Eerst moet u natuurlijk op zoek naar geschikte Immo in de Eifel. Hierbij kan Eifelhome u helpen, daar zij nauw samenwerken met verschillende Duitse makelaars. Ook is het aan te raden altijd uw aankoopmakelaar mee te nemen bij bezichtiging. Als u uw Immo in de Eifel gevonden heeft en wilt overgaan tot de aankoop, sluit u een koopverdrag (Kaufvertrag) af. Als u als koper het eens bent geworden met de verkoper, tekent u de Auflassung. De woning word dan in het Duitse kadaster (Grundbuch) ingeschreven en pas dan bent u definitief de eigenaar van uw nieuwe woning in de Eifel. Beide verdragen dienen bij de notaris getekend te worden.

Belastingen

U krijgt na aankoop van uw Immo in de Eifel te maken met de Duitse inkomstenbelasting. Nederland heeft een belastingverdrag met Duitsland, zodat voorkomen kan worden dat u dubbel belasting betaald. Uw (tweede) huis in Duitsland mag u onderbrengen in box 3, waar geen inkomstenbelasting over betaald wordt. Op de inkomstenbelasting die u in Duitsland betaalt, mag u de rente of financiering, afschrijving op inventaris en woning aftrekken. Als u van plan bent om de woning te verhuren, mag u als ondernemer tevens alle omzetbelastingen aftrekken.

Vergelijk Advertenties