Uw zoekresultaten

Huis kopen aan de Moezel

De Moezel is een rivier die door Frankrijk, Duitsland en Luxemburg stroomt. De gebieden waar de Moezel door heen stroomt, wordt ook wel de Moezelstreek genoemd en dan steekt de Duitse Moezelstreek er met kop en schouders boven uit. Beroemd vanuit de Duitse Moezelstreek zijn bijvoorbeeld de wijngaarden van de Moezelwijn. Daarnaast zijn de Moezel, tezamen met de Eifel en Hunsrück een mooie combinatie om te bezoeken. Maar een huis kopen in de Moezel is ook een goed plan! Wonen in het Moezelgebied is gemakkelijker te regelen dan u denkt en als u het deskundige advies van Eifelhome vraagt, deskundig in vastgoed in de Eifel en de Moezel, dan kan wonen aan de Moezel een droom zijn die uitkomt.

Wonen in het Moezelgebied

Het Moezelgebied is een natuurrijke omgeving. U kunt er heerlijk wandelen in de bossen en vanaf een heuvel genieten van het vergezicht van de Moezel die door het landschap meander. Maar u kunt ook Saarburg bezoeken en van het terras in het centrum genieten van de watervallen. Ook kent de Moezel vele oude kastelen en ruïnes die het bezoeken interessant maken. Met een bezoekje aan een officieel erkend luchtkuuroord, landschap van Brodenbach kunt u uw longen laten zuiveren met schone frisse lucht. Zo ziet u, een huis kopen aan de Moezel kan heel interessant zijn, terwijl u toch in de buurt van Nederland blijft wonen. Wonen in het Moezelgebied betekent tevens, dat u dezelfde levensstandaarden als in Nederland kunt aanhouden, maar toch met minder stress.

Vastgoed in de Eifel en de Moezel vinden

Een huis kopen in de Moezel begint natuurlijk met het vinden van een geschikte woning. Eifelhome heeft een groot netwerk aan Duitse makelaars en kan u daarom in contact brengen met makelaars, gespecialiseerd in vastgoed in het Moezelgebied. Het voordeel, als u een Duitse makelaar aan de hand neemt, is dat u iemand mee neemt die de Duitse taal vloeiend spreek. Vooral handig als u ook naar de notaris moet voor ondertekening van het Kaufvertrag en de Auflassung. Wanneer deze contracten zijn ondertekend en de woning in het kadaster (Grundbuch) is bijgeschreven, kan het wonen aan de Moezel beginnen. Informatie over emigreren naar Duitsland vindt u HIER.

Voordelen van een huis kopen in de Moezel

Naast de prachtige natuur en steden, heeft een huis kopen in de Moezel nog meer voordelen. Neem bijvoorbeeld de prijs wat u voor uw woning gaat betalen. U kunt een vrijstaand huis met tuin kopen, waar u in Nederland normaliter een klein appartement mee kunt betalen. Dit komt omdat Duitsland in deze regio geen krapte op de woningmarkt kent en waardoor wonen aan de Moezel echt goedkoop kan. Maar ook de lokale belastingen zijn lager dan u gewend bent. En wonen in het Moezelgebied is helemaal een feestje als u weet, dat boodschappen, brandstoffen en motorrijtuigenbelastingen ook nog eens stukken goedkoper zijn dan in Nederland. Doordat Nederland met Duitsland een belastingverdrag heeft afgesloten, wordt er voorkomen dat mensen die bijvoorbeeld wonen aan de Moezel, dubbel inkomstenbelasting gaan betalen. U kunt uw woning onderbrengen in Box3, waar geen inkomstenbelasting over verschuldigd is.

Overige zaken regelen voor het kopen van een huis in het Moezelgebied

Als een huis kopen in de Moezel voltooid is, moet u zich binnen vijf dagen uitschrijven uit uw Nederlandse gemeente. U ontvangt dan een bewijs van uitschrijving. Met dit bewijs gaat u naar uw nieuwe Duitse gemeente om u in te schrijven. Als EU burger heeft u verder geen verblijfsvergunning nodig. Verder moet u de gezondheidsverzekering regelen en als u een auto heeft, moet u uw auto binnen 14 dagen in Duitsland laten keuren. Uw auto kan dan voorzien worden van Duitse kentekenplaten.

Dit zijn nog maar enkele basiszaken die sowieso geregeld moeten worden bij een huis kopen in de Moezel. Alles wat u wilt weten over het wonen aan de Moezel of de Eifel kunt u vinden op Eifelhome.

Toeristische informatie over de Moezel

Overnachten in de Moezel
Vakantiehuizen / appartementen in de Moezel
Vakantiepark in de Moezel
Hotels in de Moezel

Hotels in:
Cochem – Bernkastel-Kues – Zell – Traben-Trarbach – Treis-Karden – Trier – Mülheim – Valwig – Koblenz

Informatie over de Moezel
De Moezel (Frans: la Moselle, Luxemburgs: Musel) is de langste zijrivier van de Rijn in Duitsland en na deze de tweede belangrijkste scheepvaartroute in Duitsland. De rivier stroomt door Frankrijk, Luxemburg en de staten van Saarland en Rijnland-Palts. De rivier is gekanaliseerd door de oeverstaten Moezel Duitsland, Luxemburg en Frankrijk in de jaren 1958 tot 1964 van Koblenz naar Metz bevaarbaar gemaakt.

Plaatsen in de Moezel
De volgende plaatsen liggen aan de rivier in Duitsland: PerlKonzTrierSchweichNeumagen-DhronBernkastel-KuesKrövTraben-TrarbachZell (Mosel), BeilsteinMesenichCochemKobern GondorfWinningenKoblenz.

Wandelen, fietsen of autorijden door de Moezel
In de Moezel vallei loopt de Moezel wijnroute en de Moezel fietsroute. Deze route loopt van Metz in Frankrijk via Trier naar Koblenz over 311 kilometer. Elk jaar op de zondag na Pinksteren,  is er geen autoverkeer mogelijk op de 140 kilometers tussen Cochem en Schweich als onderdeel van Happy Moezel-dag. Een reeks van opmerkelijke kastelen en ruïnes sieren de heuvels boven de Moezel vallei, met inbegrip van een sightseeing tour met de boot is zeer de moeite waard.

Aan de Moezel ligt sinds 1910, de Moezel-heuvels-wandelpad (Moselhöhen-Wanderweg).. Een speciale route leidt vanaf Ediger-Eller naar de beklimming van de Calmont en Bremm door de steilste wijngaard in Europa. De meest onvergetelijke trajecten van de Mosel Erlebnis Route zijn drie beveiligde klimroutes: de Via de Calmont, de Mehring-Rioler-Klettersteig en de Felsenweg laten u een bizar landschap zien.
Ook de ADAC Rally Duitsland vindt sinds het jaar 2000 in de wijngaarden van de Moezel plaats (Veldenz Dhron, Trittenheim, bont, Ruwertal, Trier).

Boottochten over de Moezel
De Moezel is het beste te bewonderen vanuit een boot. Dit is o.a. mogelijk met een kano of kajak via de Wasserwanderroute Mosel. Maar er zijn ook georganiseerde boottochten. De volgende rederijen bieden een halve dag- en dagtochten op de Moezel:
MS Princesse Astrid (Trier – Luxemburg), , Mosel Schiffs Touristik, Mettlacher Personenschifffahrt, Personenschifffahrt MS Goldstück en Bonner Personen Schifffahrt.

Moezelwijn
Rond de Moezel ligt een belangrijk wijnbouwgebied met een oppervlakte van ongeveer 9.000 hectare. Het landschap van de Moezel wordt gedomineerd door de omringende wijngaarden. Bijzonder indrukwekkend, tonen zij zich de wijnvelden in het Midden-Moezel gebied, waar de wijn – op de Bremmer Calmont tot 65 graden – leisteen steile hellingen wordt geteeld. De Riesling is de bekendste Moezelwijn. De wijngaard aan de Moezel bevindt zich momenteel in een fase van omwenteling. De jonge generatie wijnmakers nemen afstand van de massaproductie van de oude dagen en richt zich op de productie van Riesling.

De Weinerlebnisbegleiter heeft een uitgebreid aanbod van begeleide wandelingen en excursies naar wijngaarden in de Moezel. Het Duitse wijninstituur geeft meer duidelijkheid over de Moezelwijn, wijnfeesten en bijvoorbeeld overnachtingsmogelijkheden bij wijnbouwers . Ook de Strausswirtschaften biedt mogelijkheden op te genieten van de wijnen uit de streek.

Bezienswaardigheden of activiteiten in de Moezel
Moselbahn, spoorverbinding tussen Koblenz en Trier.
Weinfest der Mittelmosel, wijnfestival eerste weekend van september in Bernkastel-Kues.
Moselhöhenweg, wandelweg aan beide kanten van de Moezel.
Moselweinmuseum in Bernkastel-Keus
Reichsburg in Cochem, meer dan 100 meter boven de Moezel torent de duizend jaar oude laatgotische burgt.

Meer informatie vindt u ook op moezel.startpagina.nl

 

Vergelijk Advertenties