Uw zoekresultaten

Hypotheek Duitsland

Hypotheek Duitsland eenvoudig online berekenen & aanvragen. Op de website van Eifelhome kunt u gebruik maken van 2 rekenmodules voor het berekenen van de huidige hypotheekrente voor een hypotheek in Duitsland bij de aanschaf van Duits vastgoed.

De eerste rekenmodule geeft u een overzicht van verschillende banken met hun huidige rentepercentages, zodat u zelf contact kunt opnemen met verschillende banken om een aanvraag voor een hypotheek Duitsland in te dienen.

De tweede rekenmodule is van een hypotheekadviseur waar wij goede ervaring mee hebben. Dit adviesbureau bespreekt de situatie uitgebreid met u en gaat voor u op zoek naar de beste hypotheekverstrekker. Zij vergelijken aanbiedingen van 250 banken en geven u gedetailleerd advies over alle kwesties met betrekking tot de hypotheek Duitsland. Bij deze optie hoeft u niet zelf alle banken langs.

Rekenmodule 1 (zelf regelen)

Nettodarlehen
Euro
Kreditlaufzeit
Postleitzahl
Beleihung
Tilgung
 
Sollzins gebunden
effektiver Jahreszins
monatliche Rate
Restschuld
Dr. Klein
Baufinanzierung
(1 Bewertungen)
0,23% Sollzins
0,26% Effektivzins
188,33€ monatlich
79.739,96€ Restschuld
Repr. Bsp: Effektiver Jahreszins: 0,26%, Sollzins gebunden p.a.: 0,23%, Bearbeitungsgebühr: 0,00%, Nettodarlehensbetrag: 100.000 €, 120 Raten, besichert durch Grundpfandrecht, Kosten für Eintragung Grundschuld und Gebäudeversicherung nicht enthalten, Gesamtbetrag: 102.338,81 €, Darlehensgeber/-vermittler: Dr. Klein Privatkunden AG, Hansestr. 14, 23558 Lübeck
immo-finanzcheck.de
Baufinanzierung
(1 Bewertungen)
0,29% Sollzins
0,29% Effektivzins
190,83€ monatlich
79.709,66€ Restschuld
Repr. Bsp: Effektiver Jahreszins: 0,29%, Sollzins gebunden p.a.: 0,29%, Bearbeitungsgebühr: 0,00%, Nettodarlehensbetrag: 100.000 €, 120 Raten, besichert durch Grundpfandrecht, Kosten für Eintragung Grundschuld und Gebäudeversicherung nicht enthalten, Gesamtbetrag: 102.608,24 €, Darlehensgeber/-vermittler: VIANTIS AG, immo-finanzcheck.de, Roßstraße 92, 40476 Düsseldorf
Creditweb
Baufinanzierung
(1 Bewertungen)
0,29% Sollzins
0,31% Effektivzins
192,50€ monatlich
79.689,44€ Restschuld
Repr. Bsp: Effektiver Jahreszins: 0,31%, Sollzins gebunden p.a.: 0,29%, Bearbeitungsgebühr: 0,00%, Nettodarlehensbetrag: 100.000 €, 120 Raten, besichert durch Grundpfandrecht, Kosten für Eintragung Grundschuld und Gebäudeversicherung nicht enthalten, Gesamtbetrag: 102.787,81 €, Darlehensgeber/-vermittler: creditweb GmbH, Am Coloneum 6, 50829 Köln
Baufiline
Baufinanzierung
(1 Bewertungen)
0,31% Sollzins
0,31% Effektivzins
192,50€ monatlich
79.689,44€ Restschuld
Repr. Bsp: Effektiver Jahreszins: 0,31%, Sollzins gebunden p.a.: 0,31%, Bearbeitungsgebühr: 0,00%, Nettodarlehensbetrag: 100.000 €, 120 Raten, besichert durch Grundpfandrecht, Kosten für Eintragung Grundschuld und Gebäudeversicherung nicht enthalten, Gesamtbetrag: 102.787,81 €, Darlehensgeber/-vermittler: BaufiService GmbH, Am Stockenwald 1, 88276 Berg
Interhyp
Baufinanzierung
(1 Bewertungen)
0,40% Sollzins
0,40% Effektivzins
200,00€ monatlich
79.598,08€ Restschuld
Repr. Bsp: Effektiver Jahreszins: 0,40%, Sollzins gebunden p.a.: 0,40%, Bearbeitungsgebühr: 0,00%, Nettodarlehensbetrag: 100.000 €, 120 Raten, besichert durch Grundpfandrecht, Kosten für Eintragung Grundschuld und Gebäudeversicherung nicht enthalten, Gesamtbetrag: 103.595,36 €, Darlehensgeber/-vermittler: Interhyp AG, Marcel-Breuer-Str. 18, 80807 München
HypoVereinsbank
Baufinanzierung
(178 Bewertungen)
0,40% Sollzins
0,40% Effektivzins
200,00€ monatlich
79.598,08€ Restschuld
Repr. Bsp: Effektiver Jahreszins: 0,40%, Sollzins gebunden p.a.: 0,40%, Bearbeitungsgebühr: 0,00%, Nettodarlehensbetrag: 100.000 €, 120 Raten, besichert durch Grundpfandrecht, Kosten für Eintragung Grundschuld und Gebäudeversicherung nicht enthalten, Gesamtbetrag: 103.595,36 €, Darlehensgeber/-vermittler: UniCredit Bank AG, Arabellastraße 12, 81925 München
* Werte für gewählten Zeitraum. Bitte beachten Sie die detaillierten Preisinformationen gem §6 PAngV, die Sie über den Infobutton erhalten. Alle Angaben ohne Gewähr, © financeAds.net
In Kooperation mit financeAds: Datenschutzhinweise

Rekenmodule 2 (via een adviseur)

Onderstaand overzicht is een voorbeeld voor een hypothecaire lening van €150.000,-
Klik op de rode knop ‘Ihr persönliche Zinscheck’ om zo een persoonlijke berekening te maken en eenvoudig een geheel vrijblijvende aanvraag naar de adviseur te sturen

Eric Stoffel – BKI-Finanz
Holzmaarstr. 45
54558 Gillenfeld

Bekende Duitse regio’s zijn het Zwarte Woud, de Eifel en Sauerland. De Eifel met toeristenplaatsen als Monschau, Prüm en Trier, is een hele populaire regio voor Nederlanders die een (vakantie)huis willen aanschaffen in Duitsland. Daarnaast is het een goed bezochte vakantieregio door zowel Nederlanders, Belgen als ook Duitsers. Mocht u dus uw vastgoed willen verhuren aan toeristen, is dit een slimme keuze en bent u gegarandeerd van een goede bezetting. De Eifel ligt zo’n 3 uur rijden van Utrecht, waardoor een korte vakantie of een weekendje weg gemakkelijk is te doen.

Op dit moment lijkt investeren in vastgoed een van de meest veilige keuzes voor uw spaargeld of financiële ruimte. Vooral in tijden van extreem lage rentetarieven, angst voor stijgende inflatie en algemene scepsis over de stabiliteit van de financiële markten.

Als u uw droom wilt verwezenlijken en de aankoop van het vastgoed niet geheel uit eigen middelen kunt of wilt betalen, kunt u een hypotheek afsluiten. Dit kan een verstandige keuze zijn, aangezien de hypotheekrentes, met name in Duitsland, nu erg laag zijn.

Goedkope hypotheken en lage rentes van 1% – 2% voor 10 jaar vast tot 2% – 3% voor 30 jaar vast maken het makkelijk om een woning te verkrijgen.

Hoeveel hypothecaire leningen kan ik betalen?

Wanneer de droom van uw eigen woning concreter wordt, is het tijd om de individuele financiële situatie nauwkeurig te berekenen. Een uitgavepatroon is altijd de eerste stap in de berekening van mogelijke vastgoed- of hypotheekleningen. Het is bijzonder gemakkelijk voor consumenten om een huishoudboekje bij te houden. Maar zelfs met uw eigen rekeningafschriften kan de financiële draagkracht bepalen.

De ideale planning vindt plaats in drie stappen:

 1. Alle inkomen optellen
 2. Alle uitgaven hier vanaf trekken                                                                                                                     -/-
 3. Wat er maandelijks over blijft kan gebruikt worden voor de hypotheeklasten (rente + aflossing)

Het inbrengen van eigen geld is zeker de moeite waard en bij veel geldverstrekkers zelfs verplicht.

Het inbrengen van eigen vermogen is een belangrijk gegeven bij banken en spaarbanken. Hoe hoger het percentage aan hypothecaire leningen, hoe meer rente de banken meestal berekenen. Daarom is het logisch om uw inbreng van eigen geld op te nemen in de financiering van bouw- of aankoopkosten. Op dit punt is het belangrijk om dit niet te krap te berekenen. Er zouden voldoende reserves moeten zijn om onvoorziene uitgaven te dekken. Als de hypotheekverstrekking meer dan 80% van de waarde van het onroerend goed bedraagt, stijgt de rente drastisch.

Het is dus het beste om ten minste de kosten koper (10-12%) plus 20% van het te kopen vastgoed aan eigen geld mee te brengen naar de bank, zodat u in totaal maar 80% voor de aanschaf van het vastgoed hoeft te lenen bij de bank.

De kredietnemer let vooral op de rente van een vastgoedlening. De voorwaarden van de bank voor een vastgoedlening zijn niet alleen afhankelijk van de huidige kapitaalmarktrente, maar ook van de persoonlijke situatie van de kredietnemer en de waarde van het onroerend goed. Een aantal criteria beïnvloeden de rente van de hypotheek Duitsland.

Criteria die hypotheekverstrekkers vaak gebruiken bij het verlenen van een hypotheek of het bepalen van de rente zijn o.a.:

 • de beroepsstatus van de aanvrager (werknemer of zelfstandige)
 • de kredietwaardigheid van de aanvrager (Schufa-informatie, inkomen, type arbeidsrelatie)
 • de huidige waarde van het pand
 • de locatie van het pand
 • de staat van het pand
 • het gebruik van het object (eigengebruik of beleggingsobject/voor de verhuur)

Met een financiering van onroerend goed moet u ervoor zorgen de resterende schuld zo laag mogelijk te houden. Om dit doel te bereiken, heeft u de volgende opties:

 • het eens worden over de hoogst mogelijke maandelijkse aflossing vanaf het begin (Anfangstilgung)
 • gebruik alle mogelijkheden voor tussentijdse aflossing (Sondertilgung)
 • de aflossing aanpassen aan het inkomen.

Enkele essentiële verschillen tussen hypotheken in Nederland en Duitsland:

 • In Duitsland is het niet mogelijk om een hypotheek te krijgen zonder inbreng van eigen vermogen. Vaak moet ongeveer 10-30% zelf meegenomen worden van de hypotheeksom + kosten koper.
 • In Duitsland zijn weinig hypotheken aflossingsvrij, na 30 jaar is de hypotheek volledig afgelost.
 • Vaak moet men bij een hypotheek Duitsland boeterente betalen wanneer men het huis verkoopt en de hypotheek dus vroegtijdig wilt aflossen.
 • In Duitsland is het niet standaard dat er tussentijds boetevrij afgelost kan worden. Dit moet vooraf in de hypotheekvoorwaarden opgenomen worden (Sondertilgung). Onderhandel hier dus over.
 • Duitsland kent geen hypotheekrenteaftrek. Bij de financiering van uw eerste woning in Duitsland, kunt u de hypotheekrente in Nederland wel aftrekken. Voorwaarde is dat u een belastbaar inkomen in Nederland heeft.

Heeft u nu een duidelijk overzicht van de financiële mogelijkheden? Blader dan nu door ons uitgebreide vastgoedaanbod.

Vergelijk Advertenties