Uw zoekresultaten

Daun

Geplaatst door Lisa Volwerk on 14-02-2015
| 0

Daun

Een kleine greep uit de activiteiten en bezienswaardigheden in de buurt:

Op een korte afstand liggen de bekende 3 vulkaanmeren, GemA?ndener, Weinfelder en de Schalkenmehrener Maare. Hier zijn verschillende activiteiten mogelijk. Zoals waterfietsen, zwemmen, etc. ook is het mogelijk om rond de Maare te wandelen.

In de Vulkaaneifel zijn verschillende routes voor fietsers te vinden. Een route die u beslist niet mag missen, is de prachtige afdaling naar de Moezel. Deze fietsroute is ongeveer 60 kilometer bergafwaarts. Onderaan de route staat er een bus die u met uw fiets terug brengt naar Daun.

In Daun en omstreken zijn verschillende mooie wandelroutes. Op een kilometer afstand van Daun begint 1 van de mooiste routes namelijk het Lieserpadroute. Deze loopt helemaal door naar Manderscheid. Tijdens deze wandeling van 16 kilometer lang, langs de rivier de Lieser kunt u genieten van verschillende mooie uitzichten, rust, de natuur en mooie vogels. De route eindigt in Manderscheid en hier kunt u eventueel de bus weer terugnemen naar Daun.

Op een paar kilometer afstand ligt het wildpark (website). Het park is 8 kilometer lang en deze kunt u afleggen met de auto. U komt dan verschillende loslopende dieren tegen die u kunt voeren met speciaal voer dat te koop is in de automaten in het wildpark.

Vlakbij Bitburg, op zo’n 30 kilometer afstand, ligt het Eifelpark (website). Dit park beschikt over een groot wildpark met verschillende dieren, en een pretpark waar u kunt genieten van verschillende attracties die leuk zijn voor jong en oud.

Op ongeveer 25 kilometer afstand ligt de NA?rburgring (website). Hier is elk weekend wel het een en ander te doen.

Ook is er in de buurt een mogelijkheid op een rondvlucht boven Daun e.o. in een klein vliegtuigje. Als u een half uur boekt kunt u de NA?rburgring zien.

In de winterperiode is er een mogelijkheid tot langlaufen. Ook is er op een kleine afstand een ski-piste.

www.daun.de/

www.hotelvulkaaneifel.nl

Vergelijk Advertenties