Uw zoekresultaten

Eifel – Ardennen

Geplaatst door Lisa Volwerk on 03-05-2017
| 0

Eifel – Ardennen

Maren, moerassen en wilde kloven. Kastelen en stadjes met vakwerkhuizen. Vulkaankraters, zure bronnen, stuwmeren en romantische rivierdalen. Een wandelland van extra klasse. De Eifel- Ardennen -regio is rijk aan water en biedt een prachtig natuurschouwspel.

Men moet zich dat voorstellen als een hooggelegen, reusachtige spons. Of geheimzinnig, zoals de ‘blauwe ogen’ van de Eifel, de soms perfect ronde maren, de meren in de Vulkaaneifel. De Eifel-Ardennen- regio is net zo curieus als het Ferschweiler Plateau, dat vroeger de zeebodem was en nu een flink stuk boven het landschap uitsteekt. Wild en toch op een bepaalde manier lieflijk, zoals het heggen- en weidelandschap rond om Monschau, Raeren en Herve. En vooral rijk aan meertjes. Ten westen van de Hoge Venen ligt het Waterland Ardennen met de stad Spa en haar legendarische naam als ‘gezondheidstempel’ in de Ardennen. Met de stuwmeren van de Vesder, Gileppe en Warche. Ten oosten van de Vennen strekt zich het Waterland Eifel uit. Een merengebied, dat gevoed wordt door water uit de Roer, Urft en Olef.

De Eifel wordt vaak de Duitse Ardennen genoemd.

De ene betreft een geologische indeling. Hierbij gaat het om het eigenlijke Ardense heuvelland. De grenzen hiervan worden min of meer gevormd door de rivier de Vesder en het daarboven gelegen Land van Herve in het noorden en de rivier de Semois en het daaronder gelegen Belgisch-Lotharingen (ook wel Gaume(streek) genoemd) in het zuiden. De westgrens betreft de schisteuze depressies van de Fagne en de Famenne en de oostgrens de Eifel. Tussen de Fagne-Famenne en de Ardennen ligt een slechts enkele kilometers brede kalksteenformatie, de Calestienne.

Eifelhome makelaardij krijgt vele aanvragen binnen van klanten die eerst in de Ardennen hebben gezocht voor een huis, maar erachter kwamen dat de Eifel net zo veel te bieden heeft, alleen een stuk goedkoper. Een huis in de Ardennen kost gemiddeld 1,5x meer dan in de Eifel. Tevens zijn de overige kosten bij een koop van een huis veel lager in Duitsland.

Vergelijk Advertenties