Uw zoekresultaten

Houtmassiefbouw Eifel

Geplaatst door Lisa Volwerk on 14-02-2013
| 0

Houtmassiefbouw Eifel

Hout bewijst al jarenlang zijn nut in de woningbouw. Als natuurlijk bouwmateriaal biedt het voor de houtmassiefbouw heel wat voordelen. Hout is immers geen goede geleider en voelt daardoor altijd aangenaam aan.

Bovendien is hout een duurzaam materiaal dat de warmte niet alleen vasthoudt, maar ook warm oogt en een natuurlijke charme uitstraalt. Houtbouw zit in ons land dan ook duidelijk in de lift. Steeds meer woningbouwers opteren voor houtmassiefbouw of houtskeletbouw.

Reden genoeg om extra aandacht te besteden aan beide systemen die nog vaak verward worden. In dit eerste deel van het Dossier Houtbouw richten we onze aandacht op de massieve houtbouw. We gingen voor u na wat de voornaamste kenmerken zijn van houtmassiefbouw en welke voor- en nadelen ermee verbonden zijn.

Wat is massieve houtbouw?

Bij houtmassiefbouw bestaat de dragende constructie van de woning vanzelfsprekend uit hout. De muren worden opgebouwd uit vierzijdig geschaafde massieve balken, voorzien van tand en groef. De balken worden laag per laag op elkaar gestapeld en bij de kruising aan elkaar verbonden door verschillende verbindingssystemen. Het resultaat is een natuurlijk en stabiel bouwwerk dat zowel de verticale belasting (eigen gewicht, dak, binnenbelasting) als de horizontale belasting (wind) perfect opvangt.

Vergelijk Advertenties