Uw zoekresultaten

Nationaal Park Eifel

Geplaatst door Lisa Volwerk on 02-05-2014
| 0

Nationaal Park Eifel

In een landschap van Water en Woud zorgt het Nationaal Park Eifel ervoor dat de fascinerende Wildernis voelbaar wordt. In zijn volle pracht en glorie kan de natuur in het grote beschermde gebied wederom een eigen kringloop van ontstaan en vergaan ontwikkelen en dat slechts 65 km zuidwestelijk van Keulen. Net als in alle Nationaal Parken ter wereld is ook hier in het Nationaal Park Eifel het motto: ´laat natuur natuur zijn´.

Volg de roep van de zwarte specht in de oerbossen van morgen. Geniet van de beste uitzichten over de drie stuwmeren in de regio van het Nationaal Park, of ontspan tijdens een wandeling door de romantische beekdalen.

Een breed spectrum van afwisselende rondleidingen en aanbiedingen garanderen een unieke natuurbeleving. Onbegrensde aanbiedingen maken het Nationaal Park voor iedereen toegankelijk en beleefbaar. Voor uw lichamelijk welzijn en uw overnachtingen raden we gecertificeerde gasthuizen van het Nationaal Park Eifel aan.

Laat u verleiden voor een virtuoos bezoek aan het Nationaal Park en voel u van harte uitgenodigd voor een onvergetelijke wandeling in de natuur bij u om de hoek.

Het 110 km² grootte Nationaal Park Eifel bevindt zich in het middelgebergte van de Noordeifel. In het zuiden grenst het aan het Belgische Koninkrijk en is daarmee het meest westelijke Nationaal Park van Duitsland. In het zuiden van het Nationaal Park kunt u de wilde beken uit het middelgebergte en de in het voorjaar geel oplichtende narcissenvelden bewonderen.De Nationaal Park Poorten in Schleiden-Gemünd, Simmerath-Rurberg en in het station van Heimbach met hun spannende tentoonstellingen dienen als goede uitgangspunten voor uw ontdekkingsreizen (zie infotheek).

Sinds 1 januari 2006 is de 33 km² grote hoogvlakte van Dreiborn in het Nationaal Park Eifel district ook toegankelijk geworden middels gemarkeerde wegen. Het district werd de laatste 60 jaar als militair oefenterrein van Vogelsang gebruikt. ‘Water’ zoals de rivieren Urft en Rur met hun stuwmeren, ‘Woud’ zoals inheemse, grootschalige beschermde beukenbossen en de ‘Wildernis’ van het oerbos bieden leefruimte voor zeldzame planten en dieren. U leest meer hierover in ‘Leefgemeenschappen’, waar interessante wetenswaardigheden over de planten- en dierenwereld voor u zijn samengesteld.

In het Nationaal Park Eifel komen ongeveer 460 bedreigde plant- en diersoorten voor. Alleen al 1.300 keversoorten werden in deze bossen ontdekt. Het edelhert, de wilde kat, de bever, de zwarte ooievaar, de oehoe en de, in Nordrhein-westfalen zeldzame, muurhagedis vinden hier hun leefgebied. Een bijzondere plant die hier veel voorkomt is de gele narcis, een lust voor het oog tijdens haar bloei in april/mei. In de

Het Nationaal Park Eifel werd 1 januari 2004 opgericht en is daarmee officieel het 14de Nationaal Park van Duitsland. Wilt u het Nationaal Park actief verkennen? De ervaren en vakkundige Rangers bieden talloze en kosteloze toeren aan en beantwoorden al uw vragen met plezier. Voor individuele excursies van groepen bieden we u graag de door ons opgeleide vrijwillige bos-gidsen aan.

Veel plezier namens uw Nationaal Park Eifel Boswachterij

Meer informatie over het Nationalpark Eifel klik dan op de volgende link:

http://www.nationalpark-eifel.de/go/eifel/nederland.html

Vergelijk Advertenties