Uw zoekresultaten

Nederlandse hoteliers naar de Eifel

Geplaatst door Lisa Volwerk on 23-08-2016
| 0

Nederlandse hoteliers naar de Eifel

Nederlandse hoteliers verhuisden na 11 jaar van Frankrijk naar Duitsland.

Voorstellen is snel gebeurd: Hotel zum alten Brauhaus wordt gerund door het gezin Van Oest: Anita uw gastvrouw en Marc aan het fornuis. Daarnaast wordt een deel van de gezelligheid verzorgd door zoon Siem (8 jaar) en de dikke Labrador Moos (eigenlijk reeds met pensioen).

Ruim 12 jaar geleden verlieten wij Nederland op zoek naar een nieuw leven in Frankrijk.
Bij toeval ontdekten we een oud cafA�-restaurant in het uiterste Zuid Westen vlak bij de Spaanse grens. Wij kochten de herberg en maakten daar in de loop der jaren een leuk, gezellig Hotel-restaurant van. Deze Auberge bevond zich zeer afgelegen aan het eind van een doodlopende weg in de Vallei van de Salat in het midden van de Franse PyreneeA�n . Het was natuur pur sang. Beren en lammergieren waren onze buren.

Na tien jaar werd het tijd voor een nieuwe stap. Wij verkochten de zaak en gingen op zoek naar een ander hotel. Weer zou het Frankrijk worden. Onze zoektocht startte op het internet en nadat we voldoende informatie hadden verzameld gingen we op pad. De reis zou gaan van Noord naar Zuid en voor de grap namen we een adres mee van een object in Rheinland-Pfalz.

Toen we op een mooie zomerse dag op het goed bewaarde middeleeuwse Dudeldorf aanreden, waren we eigenlijkA� op slag verliefd en dat bleef na het passeren van het a�?Obertora�?. Toen we zagen wat er achter muren van het alte Brauhaus schuilging dachten we allebei hetzelfde: Dit is Frankrijk in de Eifel. En zo is het.
Na de lunch stond ons besluit vast: Hier wilden wij ons vestigen. Naar Frankrijk gingen wij slechts nog terug om onze spullen op te halen.
Weer zijnA� berenA� en gieren onze buren (Eifelpark Gondorf ligt immers op een steenworp afstand van ons hotel), achter tralies dit maal.

Inmiddels zijn we een jaar verder en krijgen met regelmaat bezoek van Nederlanders die hier op zoek zijn naar een tweede woning of zich permanent in de Eifel willen vestigen. Wij vertellen hen graag ons verhaal.

Familie Van Oest
Hotel zum alten Brauhaus
54647 Dudeldorf
http://www.brauhaus-dudeldorf.eu/

Vergelijk Advertenties