Uw zoekresultaten

Wonen in de Eifel

Geplaatst door Lisa Volwerk on 14-05-2011
| 0

Wonen in de Eifel

De Eifel is nog steeds een vrij onbekende Duitse regio bij Nederlanders. Maar met open grenzen, en steeds meer mensen die thuis werken of een beroep uitoefenen vanuit hun thuiskantoor, behoort ook het wonen buiten Nederland steeds meer tot de mogelijkheden. Wonen in de Eifel hoeft niet duurder te zijn dan wonen in Nederland, wonen in de Eifel is over het algemeen aanzienlijk goedkoper. De Eifel is een lagere, bergachtige streek die niet alleen maar in Duitsland ligt, maar ook in het Duits sprekende deel van België.

Wonen in de Eifel klinkt heel ver weg

Maar de Eifel is vlak bij Nederland. De meeste plaatsen in de Eifel liggen op nog geen 3 uur rijden van Utrecht. Mooie koopwoningen maar ook huurwoningen kunt u vinden bij Eifelhome, dé vastgoedspecialist voor de Eifel, Moezel & Hunsrück. Een afspraak met de verkopende makelaar is eenvoudig online gemaakt. Maak er tijdens een bezichtiging een leuk, avontuurlijk weekeinde of beter nog een hele week van.  Accommodaties om te verblijven in de Eifel vindt u eenvoudig op Eifelbooking. Met het hele gezin op zoek naar een huis in de Eifel. Het gebied had vroeger nog vulkanische activiteit, en dat is heel goed te zien aan het landschap van de Vulkaaneifel. Ook de verschillende bronnen, geneeskrachtig of gewoon erg zuiver, zijn een gevolg van het vulkanische verleden van de Eifel.

Ook cultureel is de Eifel een heel bijzonder gebied. De oudste stad van Duitsland ligt in het Eifelgebied. Trier staat dan ook bekende om haar oude, goed onderhouden gebouwen. De eerste sporen van menselijke bewoning, een pottenbakkersgemeenschap, stammen uit de vroege steentijd. De Galliërs hadden er hun hoofdstad en in de vierde eeuw na Christus was Trier een van de grootste steden van het Romeinse Rijk, met een inwonersaantal van 75.000, tot zelfs 100.000. De Zwarte Poort, of Porta Negra is een van de bezienswaardigheden uit die tijd. Maar u mag zeker ook de Kathedraal van Trier, het Paleis Walderdorff en het Paleis van Trier niet missen.

Wat er nog meer te beleven valt in het Eifel gebied?

Natuur, puur natuur. Het bijzondere aan de bergen in de Eifel is, voor ons Nederlanders, dat ze niet erg hoog zijn. Dit maakt de Eifel zeer geschikt voor wandelingen. Prachtige, door de toeristenorganisaties uitgezette routes, maar ook wandelingen op eigen initiatief zijn mogelijk. In de winter, zodra de sneeuw in de Eifel valt, kunt u rodelen, langlaufen of zelfs skiën! De kleine skigebieden van de Eifel hebben veel voordelen voor wintersporters: korte reistijd, familiale sfeer, gezellige hutten, goedkope liftprijzen en geweldige mogelijkheden om te rodelen. Als u gaat wonen in de Eifel komt daar nog een geweldig voordeel bij, helemaal geen reistijd meer!

En het aanbod aan woningen

Eifelhome heeft een groot aanbod aan de meest diverse woningen, van appartementen voor het kleinere gezin tot een landgoed voor de hele familie. Voor iedere beurs is er wel vastgoed te vinden op Eifelhome. Zeker wanneer u niet afhankelijk ben van uw woonplaats, gepensioneerd bent of thuis werkt heeft wonen in de Eifel alleen maar voordelen. Bezoek eens onze aanbodpagina voor al ons aanbod in de Eifel, Moezel en Hunsrück.

Vergelijk Advertenties